Klaus Iohannis: Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive

Data:

În cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, președintele Klaus Iohannis a admis, în premieră, că „nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum” și a anunțat că va face miercuri o ședință cu responsabilii guvernamentali implicați în combaterea pandemiei pentru stabilirea unor restricții clare. „Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților”, a spus șeful statului.

Șeful statului a spus că sunt necesare măsuri urgente „pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv” și este nevoie de ele acum. „Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a afirmat Iohannis.

Președintele a mai spus că ceea ce se întâmplă acum este o „dramă națională de proporții teribile”, iar „prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi”.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...