Lăsate în paragină zeci de ani, mai multe blocuri din Aninoasa sunt în prag de prăbușire. Oamenii vor fi evacuați forțat

Data:

Zăpada abundentă din urmă cu câțiva ani nu le-a pus la pământ. Acum, cutremurele din Gorj le-au ”scuturat” bine. Și zăpada, și seismele, sunt doar acoperirea neputinței administrative din Aninoasa. Sub scuza că nu sunt bani, și nu dă nici Guvernul, cele 11 blocuri de colonie din Aninoasa au rămas la ”bunăvoința” intemperiilor și anilor. Cei care locuiesc aici sunt, în marea lor majoritate, chiriași. Ca atare blocurile și locuințele sunt ale administrației locale.

Acum, după seismele din Gorj, resimțite puternic și în județul Hunedoara, 16 la sută din populația orașului Aninoasa trebuie evacuată din imobilele în care locuiește. Aceasta este recomandarea potrivit unei note tehnice întocmită de un expert. În cele 11 blocuri construite în urmă cu peste 100 de ani locuiesc 562 de persoane, din care 118 sunt copii.

Oamenii au semnat, joi, declarații pe propria-răspundere, că nu se mută din locuințe. Prefectul de Hunedoara spune însă că se va ajunge la evacuare forțată.

Un expert în construcții va veni, vineri, la Aninoasa. Să facă o nouă expertiză. Asta deși în urmă cu circa patru ani, când unele acoperișuri  au căzut, a fost făcută o expertiză tehnică. Care arăta că blocurile reprezintă un pericol.

Citește și: Senatoarea americană Jeanne Shaheen, pentru PRESShub: „Putin a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider, de după intrarea lui Hitler în Rusia”

Oamenii nu vor să plece

Marea majoritate a celor ce locuiesc în cele 11 blocuri de colonie din Aninoasa despre care se spune că nu mai sunt sigure, nu vor să plece.

„După ce să stau în container, când pot să stau în casa mea. Și lucrurile mele, ce fac cu ele? Dacă am plecat de aici, cum se fură în ziua de azi, a doua zi nu mai găsesc nimic”, a spus un aninosean.

Întrebată de prefectul de Hunedoara dacă va merge să locuiască într-un container, cu apă și cele necesare, o locatară, de data aceasta proprietară a apartamentului în care locuiește, a spus că nu pleacă niciunde, titrează Gazeta de Dimineață.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...