Literatura salvată. Dialog despre destinul literaturii germane din Ungaria și România VIDEO

Data:

Scriitori și publiciști din Ungaria și România se vor întâlni sâmbătă, 10 iunie, de la ora 18 la Casa Adam Müller Guttenbrunn din Timișoara, pentru a dezbate situația creației literare în limba germană din cele două țări.

Proiectul Literatura salvată al Asociației Videovest în perteneriat cu Forumul Democratic al Germanilor din Banat, Cenaclul Stafette și Roma Office Budapest are rolul de a pune în dezbatere o problemă identitară: ce sunt creatorii germani care creează într-un mediu bilingv?

Masa rotundă se va centra pe concepte ca rezistență culturală, dialog între generații, influențe biunivoce. Contextul multicultural, pus în valoare de titlul de Capitală Europeană a Culturii purtat în prezent de Timișoara și Veszprém, va fi amplu analizat.

Vor dialoga pe aceste teme și vor citi din creațiile lor invitații din țara vecină Angela Korb, Robert Becker coordonați de jurnalista Judit Klein și gazdele Cenaclului Die Stafette: Henrike Brădiceanu-Persem, Bianca Barbu, Benjamin Burghardt, Lorette Brădiceanu-Persem și Lucian Vărșăndan, directorul Teatrului German. Personalități culturale și elevi de la Liceul Nicholaus Lenau vor lua parte la schimbul cultural.

Evenimentul asigură traducere simultană pentru limbile română și germană.

Citește și: Ligia Deca anunță prelungirea perioadei pentru încheierea situației școlare la clasa a VIII-a și a XII-a și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie

Proiectul mai conține realizarea unui documentar cu titlul În căutarea Hertei Müller, în cooperare româno-ungară.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara în programul European Echos/proiecte mici – Timișoara Capitală Culturală a Europei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe