LIVE S-a încheiat votul la congresul PNL, cu scandal între tabere. Mai mulți delegați și-au fotografiat votul sau au intrat câte doi în cabină. Orban acuză tabăra Cîțu că a controlat votul delegaților: ”Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”

Data:

16.47: Reporterii Antena 3 au prezentat mai multe exemple de delegați care au intrat câte doi în cabina de vot, lucru interzis prin regulamentul PNL. Aceasta este una dintre metodele prin care votul poate fi controlat.

16.45: Ludovic Orban a declarat că ”sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul. Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, transmite News.ro. Ludovic Orban reclamă că unii dintre delegaţii care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului. El a dat ca exemplu fialele din Constanţa , Vaslui, Neamţ, Teleorman.

16.39 S-a închis votul, iar în acest moment se sigilizează urnele de vot. La cabine au fost înregistrate și probleme, mai mulți delegați intrând câte doi în cabină, să voteze. Din dreptul cabinelor de vot se auzeau blituri de la camere, dat fiind că liderii unor organizatii PNL au cerut dovada pentru votul exprimat de către delegați.

16.26: Ionel Dancă, purtătorul de cuvând al PNL, continuă să spună la A3, că Ludovic Orban va câștiga, pentru că el așa a fost obișnuit, ca Orban să câștige, iar delegații din sală care au venit la Congres „cred în victoria lui Orban”.

16.18: Președintele Comisiei de Organizare a Congresului, Theodor Stolojan, le-a cerut delegaților liberali să se prezinte la cabinele de voturi. Acesta a avertizat că sesiunea de vot se închide la ora 16.30. În mare, parte iberalii care au votat nu mai rămân să aștepte rezultatul votului. Cei care au votat au părăsit sala Romexpo.

16.10: Eurodeputatul PNL, Rareș Bogdan, într-o intervenție la A3 a încercat să minimalizeze huiduielile la adresa premierului Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis, subliniind că au stricat eleganța liberală.

„Un grup de liberali…4-5 județe cu 400 de oameni au încercat să strice eleganța evenimentului. Dar nu pot 400 de oameni să acapareze o sală de 5000 de participanți”, a comentat Rareș Bogdan.

Acesta a spus că Florin Cîțu va câștiga alegerle PNL și că va reface unitatea partidului.

„Nu am văzut la un alt partid politc acest atac la premier, premirul nu trebuie să fie atacat din interior”, a spus Rareș Bogdan. Tot el a adăugat că după ce se încheie ziua de azi, nu vor mai exista „învinși” și „învingători” și că toată lumea își va schimba discursul.

Articolul integral, pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...