Liviu Dragnea reintră în afaceri, de data aceasta cu energie

Data:

Liviu Dragnea reintră în afaceri, de data aceasta cu energie. După doi ani și jumătate de la eliberarea din închisoare, Liviu Dragnea s-a apucat de afaceri în mod oficial și investește într-un sector extrem de atractiv și profitabil: energia.

În 24 noiembrie 2023, fostul șef al Camerei Deputaților a înregistrat societatea Energy Multi Sistems SRL, în care deține 30% din părțile sociale. Alături de Liviu Dragnea, alți doi asociați au investit în această nouă afacere. Mihai Sebastian Romulus deține, de asemenea, 30% din părțile sociale, în timp ce Dănuț Ungureanu deține 10%. Societatea Dami Procons International, specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are, de asemenea, o cotă de 30% în Energy Multi Sistems SRL.

Citește și Umbrărescu redeschide Combinatul Metalurgic Oțelu Roșu, una dintre cele mai vechi fabrici din România

Și cei doi copii ai fostului politician Liviu Dragnea, Valentin Ștefan și Alexandra Maria, au pus bazele unei noi afaceri în luna iulie a anului 2023. Firma lor, denumită Stal Energy SRL, este focalizată pe producția de energie electrică și își are sediul în comuna Lita, Teleorman, titrează Economedia.

PRESSHUB a relatat că Tribunalul Giurgiu a decis, în iulie 2021, eliberarea condiţionată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia a fost luată de judecătorii Adriana Pencea, președintele Tribunalului Giurgiu și judecătorul Andrei Buliga.

În luna aprilie, Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Citește și Povestea de iubire dintre o nevăzătoare și un bărbat perfect sănătos. ,,Dacă aș putea să-mi scot ochii, ți-aș da ție unul”

Fostul lider al PSD a mai spus că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a condus „la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”. Mai multe, AICI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.
1 COMENTARIU
  1. Dragnea nu are vreo vină că justiția l-a condamnat pentru o vină minoră, fără miză. De Teldrum, de Belina a fost și este o liniște de mormânt.
    Dar cine să-l întrebe pe Dragnea, și pe alții ca el, cu ce banii și-au facut averile incomensurabile? Justiția lui T.Toader, C.Predoiu sau A. Gorghiu?
    Unul de teapa lui Dragnea, sau Buzatu, sau „Eu sunt mama mea” ar fi murit în puscărie în USA, n-ar mai fi văzut lumina zilei. Așa cu complicitatea dintre politicieni, procurori și judecători tot ei ne sfidează și ne trag flegme în ochi.
    Și Boloș îndrăznește să ne spună că Guvernul este aproape de Dumnezeu. Chiar așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz, respinse de instanțe

Contestaţiile împotriva candidaturii lui Dominic Fritz la un nou...

Cum ar trebui alianțele politice să interpreteze rezultatele la alegerile politice

Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la Facultatea de...