Locatarii unui complex premium din Iași au câştigat în instanţă dreptul de a avea apă rece la robinete

Data:

Locatarii unui complex premium din Iași au trebuit să apeleze la instanţă pentru a putea deschide robinetele. Dezvoltatorul a întrerupt furnizarea apei la apartamentele locatarilor cu care se află în conflict, forţându-i pe aceştia să apeleze la forţa legii.

Conflictul dintre reprezentanţii CCI Construct Company SRL, dezvoltatorul, şi proprietarii de apartamente din complexul Evergreen Towers este unul mai vechi, dar s-a acutizat la sfârşitul anului trecut din cauza dorinţei dezvoltatorului de a constitui o asociaţie de proprietari care să administreze blocurile. O iniţiativă similară a fost demarată însă şi de o parte a locatarilor, care doreau constituirea unei asociaţii independente de dezvoltator. Pentru a-i convinge pe „răsculaţi” să cedeze, dezvoltatorul i-a ameninţat cu sistarea furnizării utilităţilor. Aşa s-a şi întâmplat până la urmă, pe 20 decembrie apa fiind oprită, dar numai la apartamentele aflate pe „lista neagră” a dezvoltatorului. Boxele tehnice, în care sunt amplasate contoarele de electricitate şi gaz, ca şi apometrele, se află pe casa scării, fiind încuiate de dezvoltator.

Citește și: Claudiu Crăciun: Ar trebui să ne îngrijoreze tentația unor părți din partidele mari de a colabora cu AUR

La vânzarea apartamentelor, contractele nu au prevăzut şi transferul dreptului de proprietate asupra cotei indivize din spaţiile comune. Practic, locatarii erau proprietari doar pe apartamente. Tot ce se afla pe casa scării aparţinea constructorului. Ca urmare, proprietarii aflaţi în conflict cu dezvoltatorul au fost nevoiţi să cumpere apă pentru consum şi menaj şi să facă duş prin săli de sport.

Situaţia i-a făcut pe locatari să apeleze la instanţă, depunând cereri de emitere a unor ordonanţe preşedinţiale. În acţiunea sa, familia L. a cerut obligarea CCI Construct Company să îi permită accesul la boxele tehnice pentru a reporni apa şi să lase în funcţiune sistemul de alimentare cu apă. În caz contrar, reclamanţii cereau permisiunea să efectueze ei operaţiunile necesare, eventual prin folosirea forţei publice.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ce șanse are Iohannis să devină președintele Consiliului European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...