Cluj-Napoca – în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții

Data:

Cluj-Napoca – în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții, potrivit Raportului Comisiei Europene. Orașul se află în primele cele mai bune 10 orașe din Europa în care să trăiești, conform unui raport pe 2023 al Comisie Europene (CE) privind calitatea vieții în orașele europene.

 Din cele 83 orașe cuprinse în raportul UE, calitatea vieții în municipiu a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani. Alături de Cluj-Napoca se mai află în top orașe precum Copenhaga, Geneva și Zurich. „Cluj-Napoca: în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții.

Citește și Un șofer de BMW s-a ales cu mașina „decorată” cu sosuri și hârtie igienică după ce a blocat o stație de autobuz (Aktual24)

Clujul se bucură în continuare de recunoaștere la nivel european. Platforma internațională POLITICO Europe desfășoară un proiect de jurnalism colaborativ – Global Policy Lab: Living Cities – prin care explorează viitorul orașelor. În acest context au publicat un articol despre primele 10 orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții locuitorilor, având la bază rezultatele studiului realizat de Comisia Europeană în 2023 în 83 de orașe din Uniunea Europeană, EFTA – European Free Trade Association, Regatul Unit al Marii Britanii, Balcanii de Vest și Turcia.

Primele orașe în materie de calitate a vieții din cele 83 analizate:
10. Municipiul Cluj-Napoca, România
9. Braga, Portugalia
8. Rostock, Germania
7. Geneva, Elveția
6. Stockholm, Suedia
5. Gdansk, Polonia
4. Leipzig, Germania
3. Copenhaga, Danemarca
2. Groningen, Olanda
1. Zurich, Elveția”, a transmis Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...