Locotenentul torționarului din azilurile groazei are 18 terenuri și 6 case – era recompensat pentru tăcere cu pești vii

Data:

Un pion important în schema de stors bani de la stat prin umilirea și înfometarea persoanelor instituționalizate pusă la punct de Ștefan Godei (foto), unul din liderii grupărilor, a fost Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu management de caz și monitorizare servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități în cadrul DGASPC Ilfov, se arată în referatul DIICOT.

Din interceptările de la dosar reiese că Țicu, care i se adresa lui Godei cu „boss”, și o altă angajată de la DGASPC Ilfov, subalterna sa, Bianca Popa, le spuneau celor de la Asociața „Sfântul Gabriel cel Viteaz” ce să facă pentru a trece cu bine peste controale, inclusiv cum să completeze actele care să arate că au tot personalul necesar.

Potrivit anchetei, Țicu s-a împrietenit cu Godei și deși știa situația din cele două aziluri pe care le controla nu a anunțat autoritățile.

Citește și Bătrânii din azilurile groazei erau drogați „ca să doarmă 15 ore”, iar hainele le erau stropite cu insecticide

În schimbul contribuției sale la activitatea infracțională a grupării, Andrei Țicu era recompensat ocazional de către liderul grupării lui Godei cu diverse produse, respectiv pește provenit din bazinul piscicol pe care Godei îl administra.

Din declarația de avere a lui Andrei Răzvan Țicu reiese că deține 18 terenuri, intravilane sau agricole. Două terenuri intravilane au fost cumpărate în 2021 și 2022, iar restul de 16 au fost moștenite în aceeași perioadă.

De asemenea, potrivit Hotnews, are două apartamente, în Bragadiru și Olimp, dobândite prim cumpărare și alte 4 case moștenite situate în județul Ilfov. Deține 3 mașini și are 5 credite contractate pentru sume cuprinse între 25.000 și 55.000 de ei.

Andrei Răzvan Țicu lucrează din 2014 la DGASPC Ilfov și a încasat în 2022 aproape 120.000 de lei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...