Nici o demitere în urma ședinței de Guvern convocate de premierul Ciolacu pe tema azilurilor groazei

Data:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, după o întâlnire la Guvern cu mai mulți miniștri și șefi de instituții pe tema azilurilor groazei, că săptămâna viitoare persoanele aflate în azilurilor menționate vor fi transferate în centre de specialitate pentru a primi îngijirile de care au nevoie. Dar ncio demisie nu a fost cerută astăzi de premier.

Prim-ministrul a anunțat că toate centrele pentru copii, persoane vârstince sau cu dizabilități, de stat sau private, vor fi verificate și reanalizate în ceea ce privește toate autorizațiile, iar termenul va fi foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecților de județe.

„În al doilea rând solicit autorităților de drept toleranță zero față de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate.

Am stabilit cu ministrul Justiției ca soluționarea acestor cauze să fie o prioritate. În al treilea rând, fac un apel către toate cultele, BOR, dar și ONG-uri, avem nevoie de implicarea dvs”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Bătrânii din aziluri groazei erau drogați „ca să doarmă 15 ore”, iar hainele le erau stropite cu insecticide

„Am fost într-un centru din București care a preluat o parte din persoanele cu dizabilități din așa numitele aziluri ale groazei. Am fost informat că toți cei preluați au fost repartizați în funcție de situația medicală a fiecăruia.

Aceasta este o situație temporară, dată de urgența momentului. Săptămâna viitoare aceste persoane vor fi transferate în centre de specialitate pentru a primi îngijirile de care au nevoie.

Sunt ferm convins că dl ministru al Sănătății o să iasă și o să detalizeze aceste lucruri. Vreau să le mulțumesc oamenilor de suflet care au avut grijă de acești bătrâni sau pesoane cu dizabilități. după suferințele și tratamentul la care au fost supuși”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai afirmat că sistemul trebuie schimbat, iar de la începerea sesiunii parlamentare vor fi făcute modificări legislative, astfel încât nimeni să nu se sustragă răspunderii şi să îşi facă treaba în acest domeniu al îngrijirii persoanelor vulnerabile.

„Cine are de făcut o treabă să o facă, iar cine nu-şi face treaba să răspundă, iar cine nu înţelege să îşi facă treaba, să plece acasă. Nu mai vreau fugă de responsabilitate, ci vreau un sistem coerent, cu reguli clare în acest domeniu.Vorbim de copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, cele mai vulnerabile persoane. Sunt ferm convins că, în viitoarea sesiune, împreună cu toţi partenerii sociali, se vor face toate modificările legislative în acest sens”, a promis premierul Ciolacu.

ONG-ul care a dezvăluit ororile din azilurile groazei cere demisia Ministrului Muncii, Marius Budăi

Centrul pentru Resurse Juridice îi cere premierului Marcel Ciolacu, într-o scrisoare deschisă, să-l demită pe ministrul Muncii, Marius Budăi, acuzat că a denunțat unilateral acordul de colaborare pentru vizitarea inopinată a azilurilor de bătrâni pe motiv că CRJ nu a blurat imaginea unor beneficiari.

„Imaginile la care se referea domnul minstru erau cuprinse într-o filmare încărcată în conținutul raportului referitor la Centrul Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și care îi erau destinate pentru a observa maniera în care sunt ”tratate” persoanele cu dizabilități de către furnizorul de servicii sociale licențiat de ministerul pe care îl conducea”, se arată în scrisoarea deschisă a CRJ.

Centrul pentru Resurse Juridice mai susține că ministrul Budăi și secretarul de stat, Cristian Vasilcoiu, au anunțat într-o conferință națională organizată la București cu directorii DGASPC că ”v-am scăpat de vizitele CRJ”.

„Așadar, conducerea de la cel mai înalt nivel a Ministerului Muncii nu doar că a luat act de rapoartele de monitorizare și sesizările transmiste de CRJ dar a și încercat oprirea în viitor a acestor activități, cel mai probabil cu scopul de a ascunde și a nu permite cercetarea condițiilor care conduc la încălcarea drepturilor omului”, se mai arată în textul scrisorii deschise adresate premierului Ciolacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...