Maia Sandu: „Pacea nu înseamnă capitularea în faţa agresorului”

Data:

spot_img

Maia Sandu: „Pacea nu înseamnă capitularea în faţa agresorului”. Președinta Republicii Moldova a participat la Summitul pentru pace din Elveția, exprimându-și susținerea față de Ucraina.

Prezentă în Elveţia, la Summitul pentru pace în Ucraina, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu liderii din 100 de ţări şi organizaţii internaţionale, printre care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedinta Elveţiei, Viola Amherd, gazda evenimentului, despre cum să fie restabilită pacea în Europa.

„Ştim în mod cert ce nu este pacea. Pacea nu înseamnă capitularea în faţa agresorului. Ocuparea unor zone sau ţări întregi nu înseamnă pace şi nu poate să constituie niciodată fundamentul păcii.

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

„Pacea trebuie apărată. Trebuie să construim o lume puternică şi unită”

Crede cineva aici – la această masă – că renunţarea la părţi din ţările Dumneavoastră ar putea aduce cu adevărat o pace durabilă?

Pacea trebuie apărată. De noi toţi. Noi trebuie să construim o lume care să fie puternică şi unită şi care să susţină, activ, naţiuni precum Ucraina în eforturile lor pentru pace şi securitate.

Mă aflu astăzi în faţa Dumneavoastră pentru a reafirma angajamentul de neclintit al Moldovei pentru restaurarea păcii în Ucraina şi în Europa.

O pace care respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat preşedinta Sandu.

Republica Moldova sprijină Ucraina, deși are resurse limitate

Citește și: Babasha și ursul

Chiar dacă Republica Moldova are resurse limitate, există o dorinţă puternică de a ajuta Ucraina, a punctat şefa statului, adăugând că „pacea în Ucraina înseamnă şi pacea în Moldova. Pacea noastră a tuturor”.

Specificând că Republica Moldova îşi consolidează rezilienţa pentru a menţine stabilitatea acasă şi pentru a fi un vecin puternic şi de ajutor pentru Ucraina, cu care are o graniţă de 1200 de kilometri, Maia Sandu a amintit şi despre exporturile de cereale către pieţele globale, sutele de mii de refugiaţi care au trecut prin Moldova, o parte din ei rămânând în ţara noastră.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ Maia Sandu)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related