Mama unei asistente medicale a murit blocată în liftul spitalului

Data:

Mama unei asistente medicale a murit blocată în liftul spitalului, în timp ce era transferată la terapie intensivă.

La spitalul Județean din Slatina a început o anchetă după ce o femeie care intrase în stop cardiorespirator a decedat în lift. Femeia era transferată către terapie intensivă, însă elevatorul în care se afla s-a blocat.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

Citește și: Podurile din Vladimir. Între o sărbătoare locală și condamnare penală în satul celui care cerea abolirea jafului acum 200 de ani

Poliția face investigații

Poliția face acum investigații pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Mario De Mezzi, prefectul județului Olt, spune că incidentul a avut loc în jurul orei 8 dimineața. Acesta spune că femeia trebuia transferată de la etajul 5 la etajul al Spitalului Județean din Slatina. Liftul ar fi rămar blocat timp de 20 de minute între etajele 4 și 3. Deși cadrele medicale au încercat să o resusciteze pe femeie, aceasta a decedat.

Citește și: Oana Popescu Zamfir: Europa se întinde până acolo unde găsește state dispuse să se alinieze cu UE

Mari de Mezzi a mai declarat că persoana în cauză era chiar mama uneia dintre asistentele care lucrează în această unitate medicală.

„Sâmbătă dimineață, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Femeia era mama unei asistente și trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 și 5 și, in ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat.

Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienți și cadre medicale. Câți oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-și spune manager de spital?

Rușine, vătafilor”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

Deși incidentul a avut loc pe data de data de 16 decembrie, spitalul a anunțat poliția abia două zile mai târziu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...