Maraton de amenzi și dosare penale la căminele de bătrâni din toată țara

Data:

Săptămâna care a început a reprezentat un maraton din partea instituțiilor de control din județe, care, sub coordonarea prefecților, au verificat activitatea centrelor pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile.

La Galați, Instituția Prefectului a centralizat și a furnizat rezultatele verificărilor efectuate pe parcursul săptămânii trecute în centrele rezidențiale din judeţ destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor. Astfel, echipele mixte au controlat 53 de centre rezidențiale, din care 37 de stat și 16 private, fiind aplicate amenzi contravenționale ce totalizează 74.400 de lei.

În top, dacă putem spune așa, se află Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Ilie”, singura unitate socială amendată de două instituții diferite, atât de DSP, cât și de Protecția Consumatorilor, în total cu 13.000 de lei.

Citește și Vinovăția unui finanțator al azilurilor groazei, aproape ignorată. Ce rol a avut Primăria Sectorului 3

Și în Vrancea, Echipe mixte de control formate din reprezentanţi de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vrancea, au controlat 51 de centre rezidențale din județ, plus încă patru centre ”fantomă”, așa cum au fost etichetate de prefect spațiile Crucii Roșii de la Vârteșcoiu și Gugești, care nu sunt autorizate. au fost aplicate 167 de sancțiuni, din care 147 de avertismente și 20 de amenzi în valoare de 136.000 de lei. Cu această ocazie, au fost date termene de remediere acolo unde s-au găsit probleme, iar în cazul celor patru centre aparținând Crucii Roșii, directoarea instituției și-a luat angajamentul de a le autoriza în cel mai scurt timp. Cert este că pentru acest lucru, IPJ Vrancea a deschis un dosar penal. (Viața Liberă, Vrancea24)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...