VIDEO Maratonul Educației, pentru o reală dezbatere despre educația din România

Data:

Proiectele de legi ale educației propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu în plină vacanță și pentru o perioadă de consultare publică foarte scurtă nu au beneficiat de o reală dezbatere în societatea românească. Nenumărate voci au semnalat lipsa de viziune și gravele erori de concepție din aceste proiecte, a căror adoptare ar arunca România în haos și ar întoarce-o în epoci pe care nu dorim să le mai trăim.

Partidul REPER a inițiat, încă de la ieșirea în spațiul public a proiectelor, grupuri de lucru care reunesc profesori, elevi, studenți, experți și membri ai societății civile pentru a evalua calitatea inițiativelor ministeriale. Cu toții considerăm că a venit momentul să aibă loc ample și veritabile dezbateri publice, la care să poată fi auzite și alte voci decât cele ale apropiaților ministrului sau beneficiarilor direcți ai proiectelor.

De aceea, propunem lansarea unui Maraton al Educației, care va da oricui dorește să se exprime ocazia să formuleze răspicat opinii în jurul marilor teme cuprinse în proiecte, să identifice și să denunțe pericolele care se ascund în ele, să formuleze soluții la probleme grave ale educației din România.

Citește și: Dacian Cioloș: Consultarea pe marginea noilor legi ale educației este un simulacru girat de ministrul Sorin Cîmpeanu

Maratonul Educației se va desfășura pe durata a două zile: prima zi va consacrată învățământului preuniversitar, iar cea de a doua învățământului superior.

Îi invităm pe toți cei care doresc să se exprime să se înscrie la aceste dezbateri, asigurându-i că vocile tuturor – profesori, cercetători, studenți, elevi, părinți, membri ai societății civile, experți, femei și bărbați din politică, simpli cetățeni – se vor face în egală măsură auzite și respectate.

Toți cei care se vor înscrie vor avea la dispoziție 10 minute să formuleze un punct de vedere pe tema aleasă dintre temele propuse de organizatori, în cadrul unor sesiuni de lucru de 2 ore.

Dezbaterile vor avea loc online, pe platforma Zoom, în zilele de 23 și 24 august 2022, începând cu ora 9.00 și vor dura până vor reuși să vorbească toți cei care s-au înscris la cuvânt. Toate sesiunile de dezbateri vor fi transmise live pe internet, iar urmăritorii vor putea, la rândul lor, să intervină cu comentarii la dezbateri.

Ne dorim să redăm societății românești vocea demnă pe care o merită în deciziile privitoare la viitorul său și al generațiilor ce vin.

Dezbaterea va avea loc pe Zoom, iar toți cei înscriși vor primi un link de zoom prin care se vor putea conecta la sesiunea de dezbateri. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vremea Floriilor la Muzeul Național al Țăranului Român

Vremea Floriilor la Muzeul Național al Țăranului Român

Licitație publică de închiriere spațiu comuna Cerașu

Licitație publică de închiriere spațiu comuna Cerașu

Capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal disponibile în variantă NFT

Capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal disponibile în variantă NFT,...