Marius Semeniuc, unul dintre suspecții din dosarul de trădare instrumentat de DIICOT, a fost dat vineri în urmărire generală, potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române.
Curtea de Apel Bucureşti a dispus, joi noaptea, arestarea preventivă a lui Marius Semeniuc și a lui Adrian Robertin Dinu, membri ai organizaţiei Comandamentul ”Vlad Ţepeş”. Cei doi sunt acuzaţi de trădare şi legături cu agenţi ai Rusiei.
Alţi patru membri ai grupării au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, respectiv Ştefan Mateescu, Raul – Mihail Lupu, Georgică – Cristian Atitiene şi Radu Pompiliu Şofran. Aceştia au mai multe restricţii, printre care şi interdicţia de a pleca din România.

Cei şase inculpaţi au fost reţinuţi joi de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trădare, fiind acuzaţi că au format o organizaţie de tip militar şi ar fi negociat cu agenţi ai Rusiei ieşirea României din NATO.
În dosar este cercetat în calitate de suspect şi Radu Theodoru, un general în retragere de 101 ani, care apare pe pagina de internet a organizaţiei ca fiind la conducerea „Statului Major al Comandamentului Vlad Ţepeş”.
Marius Semeniuc este profesor de limbi slave la Liceul Tehnologic „Marmația” și la Liceul Tehnologic Poienile de Sub Munte și a absolvit Institutul de Stat al Limbii Ruse Pușkin din Moscova.
Potrivit informațiilor de pe pagina sa de Facebook, Semeniuc este director la Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România, o organizație culturală fondată în 2000, după cum scrie pe site-ul propriu.
Potrivit HotNews, organizația din care face parte Semeniuc este condusă de Mihai Lauruc, o persoană cu viziuni pro-ruse, care a apărut alături de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, dar și de Viktor Medvechuk, un politician ucrainean acuzat de trădare, care a fost eliberat de Kiev într-un schimb de prizonieri cu Moscova.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Poliția Română / Facebook)