Mașină care transporta migranţi oprită cu focuri de armă de poliţişti, în Timișoara

Data:

Mașină care transporta migranţi oprită cu focuri de armă de poliţişti, de către poliţiştii Autostrăzii Deva – Nădlac, după ce a fost urmărit 18 kilometri până la intrarea în Timişoara. Autovehiculul era condus de un tânăr de 24 de ani din Republica Moldova.

În autoturism se aflau nouă pasageri, dintre care trei au fugit după ce maşina a fost implicată într-un accident, iar ceilalţi şase s-a constatat că sunt de origine afro-asiatică şi au intrat legal în România.

„La data de 6 aprilie 2024, în jurul orei 23,30, în nodul rutier de la km 503, calea 2, poliţiştii Autostrăzii A1 Deva – Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanţă de 18 km, între localităţile Giarmata – Remetea, până la intrarea în municipiul Timişoara.

În timpul urmăririi, au fost executate nouă focuri de avertisment în plan vertical, existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni.

În sensul giratoriu de la aeroportul din Timişoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părţii carosabile, iniţial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. A fost imobilizat şi identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română/moldovenească, şi şase persoane de naţionalitate străină”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, potrivit Agerpres.

Citește și: De ce prinde propaganda rusă în Africa

Mașină care transporta migranţi oprită cu focuri de armă de poliţişti, în Timișoara

Cele şapte persoane prinse, cetăţeanul moldovean şi cei şase pasageri de origine afro-asiatică – unul din Egipt, patru din Siria şi unul din Yemen, au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul din Republica Moldova.

Unul dintre pasageri, pe fondul sperieturii, a fost transportat la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiş a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Totodată, după ce s-a constatat că autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 180 de zile.

Citește și: Piața transferurilor politice pare să fi atins fundu’. Despe Mihai Neamțu în AUR
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related