Traficanți care aduceau droguri din Spania în colete, arestați preventiv

Data:

Traficanți care aduceau droguri din Spania sunt anchetați de DIICOT. Drogurile erau introduse în țară ascunse printre diverse produse alimentare și obiecte textile.

Trei persoane care aduceau în ţară droguri din Spania în colete au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, a informat duminică Serviciul Teritorial Dâmboviţa al DIICOT.

Cei trei inculpați sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc şi complicitate la infracţiunile de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada 31 martie – 05 aprilie 2024, unul dintre inculpaţi cu sprijinul celorlalţi doi, a introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, cantităţile de peste 50 grame cocaină şi 150 grame canabis şi rezină de canabis, ascunse printre diverse produse alimentare şi obiecte textile. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate seminţe de canabis, obiecte destinate porţionării drogurilor sau purtând urme de substanţă, înscrisuri precum şi alte mijloace de probă”, a transmis DIICOT.

Citește și: Cum trece Marea Neagră prin „automedicație” după atacul terorist de la hidrocentrala de la Kahovka

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti, luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din IPJ Dâmboviţa şi jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Citește și: De ce prinde propaganda rusă în Africa
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...