Mașinile diesel și cifrele unui declin care părea imposibil

Data:

spot_img

​Mașinile diesel erau super-populare acum un deceniu, cota de piață depășea 50% în multe țări europene și se părea că cifrele vor crește în continuare. Nu a fost să fie: scandalul Dieselgate a fost urmat de multe interdicții, iar dieselul a dispărut din gama unor mărci. În articol puteți citi despre traseul declinului rapid al mașinilor pe motorină.

În UE circulă aproape 250 de milioane de mașini, iar 100 de milioane sunt diesel. La nivelul Uniunii circulă 29 de milioane de vehicule comerciale ușoare, peste 6 milioane medii și grele și 700.000 de autobuze. Ei bine, peste 92% dintre utilitare și autobuze sunt diesel.

În România dieselul are o pondere de 44% în parcul de autoturisme, în timp ce în Grecia are sub 9%, iar în Lituania, 69%. Dintre piețele mari, mașinile pe motorină au o pondere de peste 57% în Franța și Spania și de 31% în Germania.

Citește și: Berevoeşti, complicitățile sclaviei în secolul 21

La vehicule comerciale ușoare dieselul are 91% din piață, iar la medii și grele, peste 96%, dacă ne referim la întreaga Uniune. Peste 93% dintre autobuzele din UE sunt diesel, ponderea fiind de 99% în România.

Au fost ani grei pentru mașinile diesel și nu doar că s-a prăbușit cota de piață, dar motorina a ajuns să fie peste 9 lei, pentru ca în prezent să coste pe la 8,4 lei. Dieselul era „pe cai mari” acum 8 ani, dar în prezent se îndreaptă spre dispariție când este vorba de autoturisme, titrează HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UE acordă în premieră sprijin militar Armeniei | Aktual24

Consiliul European a adoptat luni o decizie de acordare...

NATO are peste 500.000 de soldați cu un nivel ridicat de pregătire | Aktual24

NATO are peste 500.000 de soldați cu un nivel...

Maia Sandu, acuzată de Dodon că ar vrea să implice țara în război

Maia Sandu, acuzată de Dodon că ar vrea să...

Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

În urma retragerii lui Joe Biden din cursa pentru...