Cea mai mare caracatiță financiară din Iași: f10.000 de achiziții publice directe

Data:

Firmele controlate de Neculai Măzărianu au mii de contracte prin achiziție directă cu creșele, grădinițele și școlile din Iași. Este o saga de familie, mai mulți membri ai aceluiași clan fiind furnizorii universali: de la capace de borcane și măsline până la reparații capitale.

Toată Direcția de Creșe a Primăriei lucrează de 10 ani cu un singur clan care a creat mai multe firme pentru a părea derutant. Nașa Mariana Onioi Măzărianu dă lucrări firmei finei la Colegiul Tehnic Mihail Strurdza, unde este contabilă șefă.

Citește și: Iași: Veniturile lor sfidează criza: “Nababii” lui Chirica o duc mai bine de la an la an. Salariile directorilor firmelor Primăriei

Firmele din siajul lui Măzărianu își fac cifrele de afaceri anuale exclusiv pe baza contractelor cu achiziție directă. Banii se închid la leu: ce apare în portalul achizițiilor publice se regăsește integral în cifrele de afaceri.

Lista de clienți importanți este deschisă de Direcția Creșe a Primăriei Iași. Contractele sunt generoase, datează din epoca Gheroghe Nichita – primar – Mihai Chirica – director tehnic, și s-au înmulțit în perioada de după după 2016, an în care Gabriel Harabagiu, abia devenit viceprimar, a preluat între atribuții coordonarea acestei direcții. Familia Măzărianu își are originile în Războieni – Neamț, de unde este și Harabagiu.

Continuare în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...