Medic celebru anchetat: „Dr. America” vinde membrane de colagen de 40 de dolari cu 4.300 de euro

Data:

Medic celebru anchetat. Un al doilea ieșean îl reclamă pe Ștefan Mindea, neurochirurgul școlit în Statele Unite: i-a dat circa 8.000 de euro pentru o hernie de disc lombară care a recidivat peste doar 3 luni.

Pacientul a depus plângere la Parchet împotriva medicului, acuzându-l de înșelăciune.

Ștefan Mindea anunță pe site-ul oficial al clinicii sale că tehnica sa operatorie este „marcă înregistrată” și că implanturile folosite sunt unicat, fabricate în SUA exclusiv pentru dânsul.

Medic celebru anchetat. A doua reclamație

Pacientul Tudor G. a demonstrat că OSIM a respins cererile repetate de înregistrare a tehnicii chirurgicale de către Ștefan Mindea, pentru că e o procedură utilizată pe scară largă în spitalele din România.

Cazul e mult mai complex, sunt zeci de pacienți înșelati din toată țara (VOM REVENI).

Membranele de colagen vândute de dr. Ștefan Mindea cu 4.360 de euro/cutie costă în realitate 372 de lei, adică mai puțin de 80 de euro. Sunt produse de B Braun Medical din Germania și se găsesc online. Se dau chiar și cadouri la comenzi mai mari. Doctorul Mindea spune pacienților că „invenția” este produsă exclusiv pentru firma sa, la comandă specială

Citește și: Medic celebru acuzat de malpraxis de un bărbat de 71 de ani: „M-a lăsat paralizat”

Cazul doctorului Ștefan Mindea, cu experiență bogată în SUA, se complică

Cazul doctorului Ștefan Mindea, cu experiență bogată în SUA, se complică: un alt pacient din Iași a depus plângere la Parchet împotriva sa. Sunt mai multe cazuri în țară. Ieșeanul Tudor G. a trecut peste problema malpraxisului, deși se chinuie de an și jumătate cu dureri mari de coloană, acuzându-l însă pe medic direct de înșelăciune.

Dosarul este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătorie Iași. Pacientul a traversat câteva luni de tratamente fără niciun rezultat la doctorul Ștefan Mindea, după care a venit propunerea de operație.

Membranele de colagen folosite la intervenția „ultra minim invazivă” i-au fost vândute lui Tudor G. cu 4.360 de euro. Pe net se găsesc la liber cu 40 de euro, fiind produse de Braun.

Ieșeanul îl acuză pe dr. Mindea de o dublă înșelătorie:

1. Materialele folosite nu sunt unicat și fabricat exclusiv pentru clinica sa, așa cum le prezintă pacienților, comercializându-le cu un adaos de 1.250%
2. Tehnica operatorie nu este marcă înregistrată, așa cum le spune pacienților, fiind utilizată pe scară largă în multe spitale din România.

Ramificațiile acestui caz uluitor abia încep să fie dezvăluite.

Continuarea în Reporter de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
30 COMENTARII
  1. Cand i-am cerut explicatii ,unde scrie in foaia de externare despre membrana de colagen si chitanta la cei 2000 de lei (doar ptrembrama),…mi-a inchis tel.,zicandu-mi sa merg la alt dr…Am ramas ffff cuvinte si cu buzunarul gol(-3000 euro)

  2. Era să cad și eu în capcana asta,am zis sa mai aștept puțin,mare nemernic ,de la mine vroia 25 000 de euro pt operație la cervicală

  3. Pacient operat la cap, știind ca e neoperabil, putând sa mai trăiască câteva luni lângă fetele lui fără operațiile inutile, dar cum altfel sa nu ia 80.000 lei ??? Plus ca i-au fost introduse infecții nozocomiale și șuntul s-a opturat, infundandu-se. Pacientul a murit la puțin timp după intervenție, ușuindu-ne fără explicații acest medic, plasându-ne la trepădușii de asistenți. Foarte urat s-a purtat cu noi. Operație pe creier fără secție ATI….Cum Doamne îl suporți????

  4. Il cunosc pe Dr Mindea de cand a venit in Romania. Un caracter si un om deosebit. Am impresia insa ca a incaput pe mainile unor oameni care profita de el la maxim ! El este interesat de profesia de medic dar de partea financiara se ocupa altcineva. Nu vreau sa dau nume acum dar cu siguranta ,,capusele” il vor duce la pieire. Aceste capuse l-au indepartat de cativa oameni de incredere de-a lungul timpului… Nu el ia deciziile financiare, omul asta doar munceste si altii ii gestioneaza banii…

  5. Sunt câteva „omisiuni” importante:
    1. Clinica pt care operează medicul Mindea nu ii aparține, este o clinica privata cu rețea națională. Deci banii nu i-a luat el.
    2. La medicul Mindea vin cazuri foarte complicate. Este firesc sa existe dezamăgiri sau sa nu aibă o rata de succes de 100%. Este totuși neurochirurg.
    3. În perioada Covidului și-a manifestat, curajos, părerea contrara eficientei vaccinului
    și a atras multă antipatie.
    4. Are ghinionul de a fi preot în episcopia unui episcop hulit și e „luat la pachet”.

  6. A apărut o investigație jurnalistică mult mai complexă despre acest medic, pe care ar fi bine să o citească atât pacienții care scriu comentarii, cât și cei care îi iau apărarea, ca Alex. Dr. Mindea nu operează pentru Regina Maria, lucrează pentru el. La Regina Maria doar consultă într-un spațiu închiriat. Iar la Spitalul Heka, unde operează, pacienții plătesc spitalului doar costurile cazării – aprox. 4.000 de lei ziua de spitalizare. Restul banilor intră în buzunarele lui largi.

    Aici este investigația:
    https://www.mediaquality.ro/cum-a-transformat-preotul-neurochirurg-stefan-mindea-standardul-american-in-smecherie-romaneasca-afacerea-cu-servetele-de-colagen-si-infiltratii-magice/

    • Bravo! Sunt și eu unul dintre pacienții nemulțumiți de încălcarea drepturilor pacientului de a ști natura implantului, medicamentele administrate prin infiltrații, lipsa rapoartelor medicale.Ultima dată, la controlul de 1 an de la intervenție, pentru 3 minute și o înțepături, după care am făcut alergie, mi- a încasat 1800 lei preț, incluzând CT, de care nu am beneficiat!

      • Ooooo vecina, vad ca lasi comentarii negative. Se pare ca ai uitat cum erai inainte de operatie… cum mergeai…. rusine! De fapt, rusine celui care a scris comentariul, ca sigur tu nu a scris… nu cunosc medicul care te-a operat, dar evident esti mult mai bine ca inainte de operatie, ce vroiai sa te faca domnișoara? Mai privim la cnp??

  7. Mi-am operat fratele la Iasi cu acesti mari specialisti. Dupa 3 operatii in 3 zile, a mai luat si o infectie spitaliceasca. L-am dus la Constanta la dl doctor. Pe cuvantul meu, acest om nu a schitat nici cel mai mic cuvant de repros fata de chirurgii din Iasi. Din potriva!!! M-a uimit cand a spus ca el crede ca cei de la Iazi au incercat sa faca tot e au putut ei. Nu mai zic ca a curatit infectia,ia pus proteza la disc si multu.esc lui D-zeu in ciecare zi pentru acest om!!!!

  8. Omul acesta este scolit in strainatate si nu se comporta cu se comporta un chirurg din tara. Exemplu, l-am vazut la infiltratiile cu fratele cand un pacient cioban din Bucurezti urla pe hol ca dl doctor intarzie cu programarea lui. A iesit afara calm si politicos, i-a dat dreptate ca intarzie, si-a cerut scuze si a promis ca in 10 minute il preia pe acest „domn”. Noi pe hol am ramas masca cat de elegand s-a comportat in situatia de fata. Asa ca imi este greu sa cred ca acest doctor ti-a trantit telefonul in nas sau ca sta in cei 3000 de euro de a-i dumneavoastea.

  9. Frumos ca comentariile favorabile sunt sterse. Presshub, esti o publicatie de 2 lei si oamenii vad prin
    campania de denigrare pe care o sustineti. Culmea, acuzati pe dl doctor ca este mincinos si sarlatan insa
    voi procedati la fel. Colegii mei au mai scris comentarii adevarate in care il sustinem pe Dr Mindea si SUNT
    STERSE…….MINCINOSII DE LA PRESSHUB, mint de rupe!!!!

    • Felicitări pentru reportaj, incredibil cum acest șarlatan a profitat de oameni, sper sa se ia masuri cat mai curând si sa meargă acolo unde e locul lui la reeducare.

  10. Ma număr din păcate și eu printre cei păcăliți de acest doctor, cu tratamentul minune( 16000 lei în 30 se minute), fără nici un rezultat.cand am cerut explilicatii legate de tratament și de raportul medical, am fost tratați execrabil , ni s a spus ca nu poate sa facă pe toată lumea bine, î

  11. Intamplator am gasit acest articol, nu stiu ce v-a facut voua dr Mindea, insa pt mine a fost cea mai buna solutie. Sunt operat de el si ma simt extraordinar de bine, navig in continuare, fac sport, pe scurt am o viata normala ca si inainte de a-mi busi discul L45. Multumesc dr Mindea, recomand dr Mindea

  12. Primele 4 articole par a fi un monolog, nu un dialog intre 2 persoane. Saracii oameni, se vede de din avion ca toate articolele sunt regizate
    Rusine

  13. Felicitări pentru reportaj, incredibil cum acest șarlatan a profitat de oameni, sper sa se ia masuri cat mai curând si sa meargă acolo unde e locul lui la reeducare.

  14. Felicitări pentru reportaj, incredibil cum acest șarlatan a profitat de oameni, sper sa se ia masuri cat mai curând si sa meargă acolo unde e locul lui la reeducare.

  15. Nu am văzut să fi făcut nicio declarație până acum. Putea să facă dacă voia, jurnalista de la MediaQuality l-a întrebat despre toate spectele pe care le-a atins în articol, dar nu a dat nici măcar o explicație concretă. Dacă citiți măcar finalul articolului o să vedeți ce a fost întrebat și ce a răspuns.

    Ca să vă faceți o idee:
    „Răspunsul lui Ștefan Mindea a fost pur și simplu uimitor. Pentru că nu doar că nu ne-a răspuns la niciuna dintre întrebările esențiale, dar nici măcar pe problema studiilor din America sau a premiilor excepționale pe care le-a primit acolo nu simte nevoia să clarifice nimic. Și nici despre Institutul American de Neurochirurgie din Constanța pe care pretinde că l-a înființat, dar pe care nimeni nu l-a identificat în realitate, nu dă niciun fel de explicație. Încearcă doar să ne inducă în eroare prin aceea că prețul uriaș al unor șervețele de colagen este justificat de aparatura și trusele pe care le folosește în intervenții. Lucru absolut fals, pentru că pacienții lui Mindea plătesc în contul său profesional și prețul efectiv al operației/manoperei și în contul clinicii prețul spitalizării.”

  16. Ca om dar mai ales ca specialist nu poți mulțumi pe toată lumea d’apou ca medic chirurg vindeca pe toată lumea dacă aceasta nu este îngăduit de Bunul Dumbezeu ! Și reușitele și eșecurile sunt benefice pentru toată lumea , atât pentru medicul Pr.Mindea cât și pentru pacienții operați ! Noi am dori cu toții sa ne fie bine, sa avem reușite dar tot ceea ce ne dorim ne este de folos după cum ne spun Sfinții Părinți ?!
    Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa pună Harul Duhului Sfant în mâinile medicului ca acesta sa fie Lucrător spre tămăduirea noastră ! Când oare vom înțelege ca peste încercări nu putem trece decât cu post și rugăciune ?!

  17. Acest articol e malpraxis jurnalistic. Lipsește instinctul de a verifica informația. E evident că Mindea a fost agățat exclusiv să se poată lovi in ISP Teodosie cu care, incidental, medicul cu licență la Stanford e in legătură pe filiera aialaltă , religioasă… .

    De aia încearcă macularea lui printr-un pacient, fost MILIȚIAN, care-l acuză nu doar de malpraxis, dar că nu i-ar fi implantat un dispozitiv biologic importat din SUA, care nu se află în lista CAS (deci nu există, nu?). Motivul este absolut ridicol, pe plan mondial se inventează dispozitive medicale continuu, este imposibil ca CAS să le cunoscă și să le aibă în custodie pe toate.

    DESIGUR, nu există medic chirurg mare care să aibă o rată de succes de 100%. Se poate întâmpla ca să nu iasă perfect. Se poate ca un pacient, care la imvestigații să fie eligibil, să moară în urma unui stop cardiac sau a unei cauze dificil de depistat inițial. E posibil orice pe masa de operație. Dar să spui despre Dr. Mindea că a făcut o operație fake, în care pacientul a fost păcălit, asta deja e o situație care dă de bănuit că este manipulată de Structuri.

    tipci scandal aruncat pe piață de servicii – așa mai vedem și noi presa „quality” care răspunde la apelurile securiștilor care croiesc dosare și fac narativul oficial…

  18. Am început și eu infiltratiile și tratamentul biologic la acest doctor..în prima faza am rămas atat de impresionata de el su chiar am plecat cu speranța că va fi bine. Dar cu fiecare programare , suma plătit creștea. Si făcea aceleași injecții. Totodată nu am primit nimic , nici o fisa medicala, nici un raport , putea sa injecteze și apa și noi tot nu știm. Durerile au reapărut. Dezamăgitor…mai ales ca e preot.

  19. Buna ziua . Soacra mea , 83 ani a avut o vertreba sparta care implicit a dus la paralizia picioarelor. Cei mai buni doctori de la Iasi i-au dat sanse zero , Dn Mindea a operat-o la spitalul Heka si acum reuseste sa se deplaseze singura . Multumim Dn Mindea la trei ani de la operatie !

    • Daca vreți sa trăiți , feriti va de dr. CRISTIAN Draghici, NEUROLOGIE, si de tratamentele prescrise de acesta care va pot scurta viata.Tatăl meu, cardiac, infarct miocardic in antecedente, a ajuns cu salvarea la upu , simțindu-se extraordinar de rau.Am suspectat un nou infarct.L au trimis la urgente minore neurologie dr.cristian DRAGHICI , care i a administrat Dexametazona intravenos,in condițiile în care se știe ( orice search google myocardial infarction dexamethasone) ca aceasta , administrata celor care au avut sau au infarct, poate provoca un nou infarct sau agrava pe cel existent.Tatal meu a precizat ca are în antecedente infarct anul trecut.Cel putin rea intenție, daca nu intenție criminala.Cum mai spunea cineva, răutate pura.Intors acasa, s a simtit slăbit in continuare, din ce in ce mai rau.Dupa o săptămână,Am fost nevoiți sa l ducem la upu militar, ne au primit dupa insistente.Diagnostic: infarct miocardic anteroseptal.Nu s a putut interveni. Dupa 10 zile, externat.Ajuns leguma, stat doar in pat.Multumita intențiilor rele ale medicului urgentist si ale tratamentului aplicat de dr. CRISTIAN draghici ,NEUROLOG, cel din poza de pe site .Poate se face si o investigatie la primiri urgente spital universitar , sa se vada cum sunt ajutati oamenii sa moara.Cititi si review urile Google maps ale spitalului.De asemenea,pare ca prescrie Dexametazona si varstnicilor cardiaci si diabetici, la Ponderas, cu potential mortal, dupa cum gasesti pe net reviewuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related