Medic trimis în judecată pentru că ar fi luat șpagă pentru a da pensii pe caz de boală, scăpat prin prescrierea faptelor

Data:

După ani îndelungaţi de procese, ultimele la Iaşi” o fostă doctoriţă din cadrul Casei de Pensii Botoşani a fost absolvită de păcate de justiţie. Ca medic al Cabinetului de expertiză şi recuperare a capacităţii de muncă, Liliana Teodoroiu decidea cine va beneficia de pensie de invaliditate şi în ce condiţii.

Pixul şi ştampila i-au permis să-şi tranzacţioneze deciziile favorabile contra şpagă.

Procurorii au menţionat în rechizitoriu că femeia lua drept şpagă, pe lângă bani, orice îi putea aduce petentul: caş, băutură, cafea, un miel, o găină, ba până şi un pat tip recamier. În momentul descinderii la locuinţa doctoriţei, anchetatorii au găsit teancuri de bani peste tot în casă. În timp, doctoriţa a devenit expertă în tergiversarea procedurilor de judecată. Pe parcursul procesului, unul dintre avocaţii care au reprezentat-o, dar şi 7 dintre oamenii de la care luase mită au decedat. Până la urmă, femeia s-a ales cu o condamnare, dar a scăpat de al doilea proces, desfăşurat la Iaşi, iar sumele recuperate au fost infime.

Doctorița a fost acuzată că luase şpagă de la sute de pacienţi pentru a le elibera documentele medicale necesare pentru pensii. Cine nu se conforma, era purtat pe drumuri luni de zile, reîncadraţi în alte grade de handicap sau chiar lăsaţi fără pensie.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Fost candidat la CSM, reținut de noul SIIJ. În urmă cu două luni, Sorin Lia reclama presiuni și intimidări

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...