Medicamente vitale împotriva malariei nu se găsesc în România

Data:

spot_img

Medicamente vitale împotriva malariei, cu denumirea comercială Malarone, compus din atovaquone şi proguanil, lipseşte din România. Nu se regăseşte în momentul de faţă nici la spitalele mari din ţară, „Ziarul de Iaşi” luând pentru aceasta legătura cu reprezentanţii centrelor din Iaşi, Bucureşti şi Timişoara.

Nici în cabinetele private, în care cei interesaţi să meargă într-o zonă tropicală sau sub-tropicală şi vor să fie preveniţi. Surse medicale ne-au explicat că ar trebui să existe în stocurile UNIFARM, dar nu este clar dacă poate fi distribuit în timp util către spitalele care fac această solicitare.

Citește și: Fostul ministru liberal Cristian Adomniței achitat, după ce la fond a primit 3 ani și 2 luni închisoare. El este nașul unui judecător CCR

„Noi în momentul de faţă nu tratăm pacienţii cu malarie; îi diagnosticăm, îi stabilizăm şi sunt transferaţi la Spitalul Victor Babeş, care au specializarea de boli tropicale. Însă ştim că în momentul de faţă nu se găseşte, pentru prevenţie, dar şi tratament, malarone, nicăieri în ţară.

Dacă mergeţi la cabinetele private şi solicitaţi să luaţi medicamentele de prevenţie anti-malarice, medicii vă vor spune că v-am da Malarone, dar nu avem, şi trebuie făcută comandă din străinătate. Este tratamentul de bază, mai ales pe zonă de prevenţie”, a declarat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase „Marius Nasta” din Bucureşti pentru „Ziarul de Iaşi”.

Citește și: Învățăm de la norvegieni despre energia sănătoasă

Medicamente vitale împotriva malariei, situația și mai complicată la Iași

La Iaşi, situaţia este şi mai complicată, explică managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu. El a precizat pentru publicaţia noastră că spitalul a încercat să achiziţioneze mefloquine, un preparat aflat sub denumirea comercială Lariam, care face parte din schema din tratament din România pentru administrare împotriva malariei.

Dar la licitaţie nu s-a prezentat niciun doritor şi aceasta a fost reluată. Managerul dă însă asigurări că în momentul de faţă dacă o persoană se prezintă cu suspiciune înaltă de malarie sau este diagnosticată cu această boală poate fi tratată la Iaşi.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...