Mihai Badea (USR): Ministrul Justiţiei propune o modificare a legii care „ajută grupul infracţional organizat din Justiţie”.

Data:

Mihai Badea (USR) susține că ministrul Justiţiei propune o modificare a legii care „ajută grupul infracţional organizat din Justiţie”.

Deputatul acuză că Alina Gorghiu a pus în dezbatere publucă o modificare a legii de desfiinţare a Secţie speciale şi afirmă ca avem de-a face cu un blat PNL-PSD.

„Iată dovada blatului PNL PSD pe Justiţie pentru a salva Mafia. Cu două rechizitorii în doi ani, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a pus în dezbatere publică modificarea legii de desfiinţare a Secţiei de anchetare a magistraţilor, în sensul că procurorii care urmează să ancheteze magistraţi să fie nominalizaţi direct de procurorul general, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să-i numească în funcţii, după verificări.

Citește și Răscoala de la 1888: cum a încercat Rusia să arunce în aer România cu conspirații și fake news-uri (Aktual24)

Chiar dacă legea va fi modificată, rezultatele se vor lăsa aşteptate. În 2 ani de la apariţia noii legi au fost emise doar două rechizitorii. În rest, peste 6.000 de dosare care conţineau plângeri la adresa judecătorilor şi a procurorilor au fost clasate.

În perioada 2002 – 2018, când DNA avea atribuţii de anchetare a magistraţilor, au fost trimişi în judecată 161 de procurori şi judecători, la nivelul anului 2022 fiind deja condamnaţi 117 de magistraţi”, susţine Badea.

Ministrul Justiţiei propune o modificare a legii privind anchetarea magistraților

Citește și Primarul din Argeș care a turnat asfalt peste gurile de canal vrea să reabiliteze și un pod

Alex Florența, șeful Parchetului General, vrea mai mulți procurori care să ancheteze magistrații, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Cu această ocazie, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat un act normativ care să ajute la ocuparea posturilor vacante: „E o propunere venită din partea procurorului general”, a mai spus aceasta.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...