Primarul Iașului reclamat la Curtea de Conturi, după ce a dat în judecată o publicație în numele primăriei

Data:

Primarul Iașului reclamat la Curtea de Conturi, după ce a dat în judecată o publicație în numele primăriei. Mihai Chirica a fost reclamat de către europarlamentarul Vlad Gheorghe, deoarece se folosește de funcția sa și de resursele Primăriei Iași în folos personal.

„Chirica s-a gândit c-ar fi bine să intimideze jurnaliștii dându-i în judecată în calitate oficială. A făcut acţiune înregistrată la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei Iași, iar plângerea sa citează calitatea oficială de primar. Surpriză – e ilegal!”, susține Vlad Gheorghe.

Europarlamentarul se mai întreabă dacă taxa de timbru pentru înaintarea acţiunii în instanţă a fost achitată tot din bani publici și cine va plăti avocații din proces?

„Va verifica toate aceste aspecte Curtea de Conturi și poate primarul Chirica mai adaugă un dosar penal la colecția personală, care este impresionantă, chiar și pentru un primar PSD-PNL. Primăria are obligația să furnizeze toate documentele acestei spețe Curții de Conturi, iar Curtea este obligată să sesizeze Parchetul când constată încălcarea legislației”, mai arată Vlad Gheorghe.

Citește și: Aproape 600 de schelete descoperite la Iași. Erau în 6 gropi comune

Proces despre o relatare de la nuntă

Jurnalistul Gabriel Gachi, de la Reporteris.ro, a anunțat că primarul Mihai Chirica a acționat în judecată publicația, după ce reporterii au scris despre nunta judecătorului Gheorghe Stan de la Curtea Constituțională, eveniment care a avut loc la București și la care a participat și primarul Chirica.

„MC ne-a dat zilele trecute în judecată, dar acțiunea e slabă, plină de lozinci și generalizări aruncate aiurea. Dar nu asta-i problema, ci faptul că acțiunea vine din partea Primăriei Iași, cu număr de înregistrare la Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Ce treabă are Municipiul Iași cu onoarea lezată a unui tip care are o funcție în instituție? Dacă angajatul Cutare de la Primărie dă un vecin în judecată, UAT Iași depune acțiunea în instanță?

Ce calitate procesuală are Primăria Iași în procesele lui Mihai Chirica, spețe în care acesta se plânge de „încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputație și imagine? Dai în Mihai Chirica, dai în Primărie?”, arată Gabriel Gachi pe Facebook.  

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...