Minele din Valea Jiului, furate constant, pentru că sunt nepăzite

Data:

Minele din Valea Jiului, furate constant, pentru că sunt nepăzite. Mai multe persoane au intrat fără drept, marți seară, în incinta minei Livezeni, sucursală a Complexului Energetic Valea Jiului, pentru a fura huilă din zona benzilor transportoare. Angajatul unității însărcinat cu paza a anunțat incidentul, așa că la unitatea minieră au ajuns polițiști și jandarmi.

Minele din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului nu au paza asigurată de o firmă specializată. Licitația pentru pază urmează a fi ridicată în sistemul electronic de achiziții publice în perioada următoare. ”Se poate spune că au fost în pericol. Un angajat al nostru a anunțat conducerea și automat a anunțat și prin 112 Poliția că sunt în jur de 8-10 persoane, spunând că a văzut și securi și săbii care erau după gard. A venit poliția imediat și jandarmii, erau 20-23 de saci încărcați cu cărbune„, a declarat Eusebiu Durbaca, directorul CEVJ. În lipsa unei firme specializate de pază, așa cum se întâmplă de ani de zile, minele sunt păzite de angajați ai complexului. Care de multe ori sunt în pericol.

Citește și Sporuri de 100 de mii de euro pentru un proiect nerealizat la Primăria Iași

”În prezent, paza se efectuează cu salariații noștri care au datoria de a anunța dispecerul unității și automat conducerea și poliția. Au sarcină fiecare, că nu au cum să intervină, vă dați seama, doar să anunțe, prin 112 poliția, ținând cont că anunțând prin 112 se deschide și un dosar și își urmează ancheta cursul”, a mai spus directorul complexului. Polițiștii au găsit 21 de saci încărcați cu cărbune, în zona benzilor transportoare de la mina Livezeni. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt calificat. Polițiștii spun că efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii pentru a dispune măsurile legale, titrează Gazeta de Dimineață.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...