Minerii din Valea Jiului în pericol să nu mai poată intra în mină

Data:

Minerii din Valea Jiului în pericol să nu mai poată intra în mină, iar cărbunele riscă să nu mai fie scos la suprafață. Sindicaliștii spun că mulți dintre cei care aisgură acum transportul oamenilor și materialelor vor ieși la pensie, ceea ce va îngreuna activitatea societății.

Citește și: Coiful chalcidic descoperit în Olt va fi expus la Roma. Povestea accesoriului „la modă” cu cinci secole înainte de Christos

„Noi nu putem face angajări”

„Avem acum un val de pensionări pe legea 197, care cred că va fi din ce în ce mai mare, care ne poate aduce în situația de a nu putea funcționa la Lupeni sau la Lonea.

Sunt meserii extrem de calificate unde nu poți să găsești înlocuitor peste noapte. Avem o problemă mare la toate exploatările cu mecanicii de extracție, acele persoane care asigură transportul pe verticală, accesul minerilor în mină, transportul materialelor și scoaterea producției pe puțul cu skip.

În momentul de față sunt foarte multe persoane din această categorie care au dosarul depus pe Legea 197.

În momnetul în care aceia se vor pensiona, noi nu putem face angajări, noi ne vom trezi în sala de pontaj că minerii nu vor putea intra la locurile de muncă”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.’

Citește și: Cum au învins 500 de oameni Consiliul Județean Ilfov, care voia să facă o nouă groapă de gunoi lângă groapa de gunoi care-i intoxică deja

Minerii din Valea Jiului, loviți grav de ordonanța de austeritate

Liderul minerilor spune că sindicatul va deschide o acțiune în instanță. Și asta pentru că ordonanța austerității lovește direct în complexul din Valea Jiului.

Președintele Sindicatului Muntele susține că Guvernul a denunțat CCM-ul printr-o ordonanță. Mai mult complexul nu poate face angajări.

Continuare în Gazeta de Dimineață


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...