Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID

Data:

În condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant, de marţi se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP Bucureşti a cerut spitalelor să reactiveze planurile de rezilienţă pentru COVID-19.

O adresă trimisă sâmbătă dimineaţă managerilor de spitale de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti arată o creştere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugaţi să reactiveze planurile de rezilienţă pentru COVID-19.

Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunţat la circuitele pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Citește și: Memorie pe timp de război. Când victimele încep să vorbească

Raportări săptămânale a cazurilor de COVID

Luni este aşteptată o nouă raportare săptămânală a situaţiei COVID, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a decis în urmă cu circa o lună ca raportările să nu mai fie făcute zilnic.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmat săptămâna trecută faptul că România trece printr-un moment de creştere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate. De altfel, toate ţările se confruntă cu tendinţe de creşte. 

Citește și: Victimele societății, victimele justiției. Cum sunt audiați minorii care comit infracțiuni și cei abuzați

Ministrul a declarat că această creştere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă şi afectează şi persoanele vaccinate, şi pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist, titrează MONITORL DE BOTOȘANI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei s-a urcat beat la volan

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei...

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea. Studenții Universității...