Ministrul Educației neagă că ar şterge comentariile negative pe pagina sa de Facebook

Data:

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a negat, vineri, la Sinaia, că subalternii săi şterg “negative” postate de români pe pagina sa de Facebook. În schimb, a adăugat ea, sunt şterse acele mesaje care conţin înjurături şi insulte.

“Mesajele de pe Facebook nu sunt şterse, ele sunt moderate, ca la orice cont public. Spaţiul de social media, spaţiul Facebook este, conform deciziilor instanţelor, un spaţiu public. Aşa cum nu înjurăm pe stradă şi nu lăsăm înjurături pe pereţii şcolilor şi ai caselor, aşa nu putem lăsa un cont de ministru, care este citit de către elevii din toată ţara, cu măscări sau cu înjurături. Nu am spus niciodată că acele comentarii negative sunt moderate. Din contră, dacă cineva consultă pagina mea de Facebook, o să vadă că există şi comentarii pozitive, şi comentarii negative.

Citește și Transfăgărăşanul și Transalpina se închid luni dimineaţă

Însă eu cred că trebuie să existe civism în ceea ce înseamnă dialogul între noi şi, aşa cum nu avem un dialog necivilizat în relaţiile sociale de zi cu zi, faţă în faţa, aşa trebuie să avem grijă să avem un limbaj civilizat şi în mediul online şi aceasta a fost declaraţia mea la lansarea ghidului Salvaţi Copiii care viza tocmai evitarea bullyingului în mediul online”, a precizat Deca, citată de News.ro, fiind întrebată de jurnalişti dacă subalternii săi şterg comentariile negative de pe Facebook.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, la evenimentul de lansare a Ghidului utilizării în siguranţă a internetului, Deca a afirmat că “sunt foarte multe înjurături, atacuri la persoană, neadevăruri, chestiuni care ţin de caracteristicile mele fizice sau de cum mă îmbrac sau de familia mea şi aşa mai departe”. (The Epochtimes Romania)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco

Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures...