Ministrul estonian de Externe: Rusia comite genocid împotriva poporului ucrainean

Data:

Ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, spune într-un interviu acordat Europei Libere după reuniunea NATO de la București că Europa nu are alte opțiuni decât a ajuta Ucraina nu doar să supraviețuiască în această iarnă, dar să câștige războiul.

„Niciun popor din Europa nu poate dormi liniștit dacă acest război se va sfârși cu o victorie neclară sau cu victoria Rusiei”, spune Urmas Reinsalu, al cărui țară, alături de Lituania și Letonia, dar și Polonia, se află în prima linie a condamnării regimului Putin și a sprijinirii fără echivoc a Ucrainei.

Citește și: Planul inițial al lui Putin: cucerirea Ucrainei în 10 zile și uciderea lui Zelenski

Occidentul trebuie să dea Ucrainei rachete cu rază lungă, sisteme antiaeriene performante, în paralele cu sprijin pentru funcționarea sistemului energetic, spune ministrul de Externe al Estoniei. Iar Rusia, adaugă el în interviul pentru Europa Liberă, trebuie trasă la răspundere.

Întrebat care este concluzia reuniunii de la București de care este cel mai mulțumit, ministrul estonian a declarat: “Faptul că a existat un mesaj categoric din partea tuturor aliaților: Ucraina are nevoie de susținerea noastră puternică. După a declarat și Secretarul de Stat al SUA [Antony Blinken], și cred că a fost mesajul regăsit de-a lungul întregii reuniuni, trebuie să ne dublăm eforturile”.

Citește interviul integral pe Romania.europalibera.org

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Ambasada Estoniei la Kiev)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...