Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu cu martorul denunțător din dosarul „Fațada”

Data:

Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu cu martorul denunțător din dosarul „Fațada”. Cu sala goală, așa s-a desfășurat primul termen de judecată prin care edilul Craiovei vrea despăgubiri de la Petru Becheru.

Lia Olguța Vasilescu îi pretinde acestuia zeci de mii de euro daune morale pentru că i-ar fi prejudiciat imaginea prin postări denigratoare pe Facebook.

Din această cauză, mai spune Vasilescu, numărul celor care au votat-o în 2020 la Primăria Craiova i-ar fi scăzut la jumătate. Primarul îl mai acuză pe Becheru și de hărțuire fizică. (Detalii AICI).

Doar avocatul reclamantei s-a prezentat, astăzi, în fața completului, în vreme ce pârâtul, Petru Becheru, a lipsit și a fost decăzut din dreptul de a se apăra.

Citește și Cazul Gheorghe Ursu. Justiţia, la moment de răscruce: Va ţine partea crimei sau îşi va spăla păcatele?

Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu

Pe lângă probele cu înscrisuri depuse deja la dosar, acuzarea a venit și cu o listă de martori ”surpriză”, care să susțină afirmațiile Olguței Vasilescu. Avocatul acesteia a cerut și interogarea pârâtului.

Magistratul, judecătoarea Laura Nedelcea, a vrut să știe dacă probele cu martor „sunt, de exemplu, pentru acte de hărțuire fizică” și a admis citarea a două dintre cele trei persoane indicate de avocat pentru a fi aduse în fața instanței. Ar fi vorba despre două angajate ale Primăriei Craiova.

„Și pentru hărțuire fizică”, a răspuns avocatul Mihai Bratu, care a mai adăugat că Petru Becheru a pus-o pe Olguța Vasilescu și în imposibilitatea de a-și prelua mandatul de primar.

Citește și Prețul gazelor naturale în Europa se prăbușește. S-a încheiat criza energetică? | Aktual24

De la ce a plecat scandalul

Edilul susține că după ședința solemnă de constituire a Consiliului Local Craiova, respectiv 30 octombrie 2020, la care trebuia să depună jurământul de primar, ar fi fost așteptată în fața primăriei de Becheru, care ar fi agresat-o la ieșire, lovind-o cu umărul.

Avocatul Olguței Vasilescu a solicitat, totodată, interogarea pârâtului, subliniind că acesta știa despre acest proces întrucât a cerut prin e-mail studierea dosarului. Instanța a aprobat, dispunând citarea lui inclusiv pe adresa de e-mail înscrisă în cererea de studiere a dosarului.

Pe de altă parte, judecătoarea l-a decăzut pe Petru Becheru din dreptul de a mai putea contesta acțiunea și dreptul de a propune probe, întrucât nu a depus niciun înscris în termenul prevăzut de lege. Tribunalul Dolj a amânat cauza, pentru administrarea probelor propuse, pentru data de 2 aprilie 2024.

Mai multe aflați din publicația Știri Craiova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related