Moderna și Merck se îndreaptă spre un vaccin ARN împotriva cancerului

Data:

Laboratoarele americane Moderna și Merck au anunțat că au încheiat un acord pentru dezvoltarea și comercializarea în comun a unui vaccin cu ARN mesager, care este testat în prezent în combinație cu un medicament anticancer pentru pacienții cu risc ridicat de cancer de piele, scrie AFP.

Moderna și Merck, ale cărei produse sunt comercializate sub denumirea MSD în afara Americii de Nord, colaborează din 2016 la dezvoltarea unui vaccin împotriva cancerului.

În conformitate cu termenii acordului, Merck va plăti acum 250 de milioane de dolari către Moderna pentru a exercita o opțiune convenită la începutul parteneriatului lor și pentru a face următorii pași în vederea introducerii pe piață a produsului.

Citește și: Dan Dungaciu încalcă legea: nu și-a depus niciodată declarația de avere

Cele două companii vor împărți costurile și beneficiile potențiale.

Acțiunile Moderna au crescut cu 11% la prânz la bursa din New York, în timp ce acțiunile Merck au crescut cu 0,1%.

După mai mulți ani de cercetare fără niciun produs notabil pe piață, Moderna și-a făcut o intrare spectaculoasă pe piața farmaceutică, fiind unul dintre primii, alături de Pfizer-BioNTech, care a propus un vaccin împotriva Covid-19 folosind tehnologia ARN mesager.

Compania consideră că această tehnică, care permite instruirea celulelor umane să producă proteine prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască și să le neutralizeze, poate fi utilizată și pentru tratamente împotriva gripei, a HIV, a bolilor autoimune și cardiovasculare și a cancerului.

Merck, la rândul său, beneficiază foarte mult de pe urma medicamentului său anticancer Keytruda, care reprezintă aproximativ o treime din vânzările sale.

Rezultatele studiului de fază 2, care testează în prezent un vaccin cu ARN mesager administrat împreună cu Keytruda la pacienții cu risc ridicat de melanom, sunt așteptate până la sfârșitul anului.

Există deja câteva vaccinuri disponibile pentru prevenirea (cum ar fi vaccinul împotriva HPV) sau pentru tratarea cancerelor.

Dar mai multe studii clinice sunt în curs de desfășurare pentru tratamentul unei game mai largi de cancere, titrează HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...