Modernizarea DN 73 Câmpulung-Braşov a început cu frâna de mână trasă

Data:

Modernizarea DN 73 Câmpulung-Braşov a început cu frâna de mână trasă. Pe lotul Câmpulung-Fundata (38 km) al DN 73 Câmpulung-Braşov, austriecii de la Strabag au contestat rezultatul licitaţiei privind modernizarea drumului.

CNAIR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, desemnase câştigător o asociere condusă de o firmă din Bulgaria, Groma Hold Ltd. Strabag a invocat faptul că firma bulgară nu are experienţă în construcţia de drumuri, ci doar în reparaţii. Pe celălalt lot al DN 73, Fundata-Braşov (36 km) a fost desemnată câştigătoare compania românească Viarom SRL. Momentan, se află în derulare procedura de licitare a serviciilor de supervizare a lucrărilor, pentru ambele loturi. Cele două contracte au o valoare cuprinsă între 6,6 și 7,8 milioane lei. Durata de supervizare este de 82 de luni, reprezentând 18 luni execuție şi 5 ani garanție. Alte 4 luni reprezintă perioada post-garanție. Ofertele pot fi depuse până la data de 15 martie.

Citește și Cum a scăpat de închisoare afaceristul Marin Anton, acuzat că a luat o șpagă de 5,3 milioane de euro

Modernizarea şoselei Câmpulung-Braşov, o epopee fără sfârşit

Lucrările de modernizare ale DN 73 au început acum vreo 11 ani. Contractant fusese asocierea condusă de grupul spaniol AZVI. Numai că, după 7 ani în care au lălăit-o în stil latin, spaniolii nu făcuseră nici jumătate din cât ar fi trebuit. Le-a fost reziliat contractul în 2019, dar tot ei cer de la CNAIR, în Justiţie, despăgubiri. Deloc mici: 100 de milioane de lei. Din 2019 până acum, şoseaua a fost lăsată de izbelişte.

Fotografie din campania electorală

În campania electorală din 2012, PSD Argeş promisese, între altele, „finalizarea DN 73 Piteşti-Braşov”. Bineînţeles că nu s-a finalizat nimic, nici azi, după 12 ani. S-a finalizat doar podul de la Podu Dâmboviţei, graţie banilor europeni, titrează Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...