Noi linii directoare privind procedura de referire a victimelor traficului de persoane

Data:

Consorțiul de organizații ce derulează proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic” (STOP – AT) semnalează lansarea de către OSCE la București, la finalul lunii noiembrie a Ghidului pentru elaborarea Mecanismelor Naționale de Referire care promovează noi standarde internaționale referitoare la procedurile de identificare și protecție, sprijin individual și acces la servicii, incluziune socială, justiție și despăgubiri pentru victimele traficului de persoane.

Mecanismul Național de Referire (MNR) este un cadru național de cooperare prin care autoritățile competente își îndeplinesc obligațiile de a proteja și promova drepturile victimelor traficului de persoane și își coordonează eforturile într-un parteneriat strategic cu sectorul privat, organizații ale societății civile și lideri din rândul supraviețuitorilor traficului de persoane.

Scopul Ghidului este de a oferi „know-how” cu privire la metodele de lucru, procedurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor MNR, concentrând toate acțiunile pe protecția victimelor și prevenirea traficului de persoane.

Ghidul OSCE include proceduri avansate de lucru cu adulți și minori traficați, o secțiune privind asistența medicală necesară acestora și o listă de 57 de standarde recomandate pentru a ajuta statele participante să-și îmbunătățească procedurile interne.

Reprezentanții consorțiului STOP – AT au subliniat necesitatea dezvoltării unui mecanism specializat pentru referirea minorilor, în conformitate cu recomandările OSCE.

”Procedurile din MNR și toate serviciile pentru minori ar trebui să fie implementate de sistemele naționale de protecție a copilului. Acestea ar trebui să aibă personal specializat pentru aplicarea procedurilor de lucru cu minorii. Comunicarea, intervențiile și acțiunile cu minorii victime ale traficului de persoane ar trebui să se desfășoare în medii sigure și prietenoase copiilor, precum modelele de lucru Barnahus, a declarat Silvia Tăbușcă, președinte al Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER).

—-

Material realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Proiect derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea nivelului de eficiență în implementarea politicilor antitrafic prin activități de educare, monitorizare, advocacy si watchdog.

Pentru mai multe informații despre proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic”, accesați www.stopat.ecler.org.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.

Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai vândute cărți Vremea la Bookfest 2024

Cele mai vândute cărți Vremea la Bookfest 2024

Cea de-a treia ediție a EduFortress – Childhood Festival

Cea de-a treia ediție a EduFortress - Childhood Festival....

Tenorii Ștefan von Korch și Alin Stoica, alături de pianistul Alexandru Burcă, în premieră împreună în concertul Nessun Dorna

Tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA, alături de pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună în concertul NESSUN DORMA

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța