„Noii infractori” descind pe scena mare a TNB!

Data:

Înainte de începerea Festivalului Naţional de Teatru, vineri, 4 noiembrie 2022, de la ora 19.30,  vă invităm să vedeţi comedia de mare succes NOII INFRACTORI de Edna Mazia, ultima montare semnată de Ion Caramitru la Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din București.

Piesa aparţine uneia dintre cele mai cunoscute scriitoare israeliene contemporane şi succesul acestei comedii s-a întins de la un capăt la altul al Israelului, vreme de 450 de reprezentaţii. Montarea Naţionalului bucureştean cunoaşte un succes similar, cucerind cu fiecare reprezentaţie nu doar sala cea mare a Naţionalului, dar şi oraş după oraş, oriunde este invitată.

Umorul și înțelepciunea unei familii oneste din zilele noastre vă vor convinge că merită să înfrunți soarta chiar dacă ajungi jucăria ei, chiar dacă lumea întreagă a luat-o razna și chiar dacă „totul nu e decât un mare bordel”!

După premiera de la Bucureşti, spectacolul a participat cu mare succes la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chişinău, şi la programul online „Maratonul Dramaturgiei Israeliene pe Scene Româneşti”, iniţiat de Teatrul de Stat din Constanţa.

Citește și: Festivalul Național de Teatru se deschide cu o expoziție foto in memoriam Ion Caramitru

Iar la Festivalul Săptămâna Comediei de la Braşov, în 2021, îndrăgita actriţă Virginia Mirea, interpreta rolului principal Dorina, a fost răsplătită cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Alături de Virginia Mirea, în celelalte rolurile principale îi veţi întâlni pe actorii: Alexandrina Halic, Andrei Finţi, Silviu Biriş, Teodora Mareş, Afrodita Androne, Ileana Olteanu, Aylin Cadîr, Cosmina Olariu, Daniel Badale, Alexandru Hasnaş, Răzvan Oprea, Mihai Verbiţchi.

Criticii au apreciat atât jocul actorilor, cât și montarea unui text actual, plin de umor, forță și ritm: „Actorii strălucesc. În rolul Dorinei (matroana), Virginia Mirea realizează un tur de forţă”, scrie Dinu Grigorescu, în Revista Teatrală Radio.

„Un spectacol cu nerv, cu ritm, care beneficiază de coregrafia plină de rafinament a lui Florin Fieroiu, cu o intrigă capabilă să menţină interesul celor din sală”, observă Dana Pocea, în Luceafărul de dimineaţă. „Un adevărat regal artistic”, remarca și Doina Meiseleş, în Jurnalul săptămânii din Israel.

Gabriela Hurezean a mărturisit pe site-ul „Muze și arme”: „Primul lucru care mi-a plăcut frenetic la ”Noii infractori” a fost lumina (light design: Chris Jaeger)”.

„Ion Caramitru, cel care semnează regia spectacolului, se dovedeşte a fi un rafinat observator al caracterului uman, dar şi un echilibrat creator teatral”, scria, la data premierei, Tudor Sicomaș, în Revista Teatrală Radio.

Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.

Fotografii: Florin Ghioca

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea | Crișana

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea Culturii, un...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...