O absolventă a unei universități de top din străinătate, respinsă la un concurs în România

Data:

Absolventă a unei universităţi de prestigiu din vestul Europei, o ieşeancă a trebuit să apeleze la justiţie pentru a-şi putea valorifica diploma. S-a ajuns în situaţia absurdă ca tânăra să nu aibă dreptul să se înscrie la examenul care i-ar fi permis să demonstreze că îşi cunoaşte meseria tocmai pentru că o condiţie obligatorie era să demonstreze că-şi cunoaşte meseria. A câştigat într-un final şi procesele deschise, dar şi concursul la care nu era primită. Totul, însă, după aproape un an de chinuri.

Absolventă a Liceului Naţional din Iaşi, Andrada P. a urmat ulterior cursurile facultăţii de drept ale universităţii Leiden din Olanda (foto), instituţie de învăţământ situată pe locul 77 în lume. Spre comparaţie, Universitatea „Al.I. Cuza” este situată în acelaşi top pe locurile 1.201-1.400.

Citește și: Ce jocuri poate face Rusia prin România?

Tânăra s-a specializat în drept european, terminând masteratul „cum laudae”. Ulterior, s-a adresat Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), care i-a eliberat atestatul necesar pentru ca studiile efectuate în Olanda să fie recunoscute în ţară.

Cu atestatul în buzunar, a solicitat înscrierea la examenul de admitere în profesia de avocat, organizat în aprilie anul trecut de Baroul Bucureşti. A primit însă prin e-mail decizia de respingere a dosarului întrucât nu respecta una dintre condiţiile de înscriere, aceea de a fi dovedit că a studiat dreptul românesc în cadrul facultăţii absolvite.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Leiden University / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...