O afacere care duduie: barurile. Basarabenii şi păcănelele controlează domeniul

Data:

O afacere care duduie: barurile ieşene, dacă ar fi să ne luăm după datele de bilanţ pe anul 2022, şi-au revenit complet după dezastrul din pandemie, iar criza provocată de conflictul din Ucraina, care a avut ca urmări scumpiri ale tarifelor la utilităţi şi la produse alimentare sau nealimentare nu pare să le fi afectat în mare măsură.

Cel puţin, aşa pare dacă analizăm topul primelor zece afaceri din Iaşi care au ca activitate principală “Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”. În primele zece, doar unul dintre baruri a raportat pierderi – dar e un business care nu pare să încheie niciun an pe profit şi totuşi funcţionează de 23 de ani, face angajări şi s-a plasat pe locul al treilea în top, după cifra de afaceri. Top 10 baruri din Iaşi e dominat de păcănele şi de administratori din Republica Moldova.

1 – Osiris Games SRL

Pe primul loc în topul barurilor din judeţul Iaşi a fost anul trecut Osiris. Osiris Games, mai exact, din Tg. Frumos. Firma care poartă numele zeului egiptean al fertilităţii, al renaşterii şi al vieţii de apoi pare să fi fost protejată de numele sacru: a crescut în vânzări chiar şi în primul an de pandemie, ajungand la o cifră de afaceri de aproape trei milioane de lei.

E drept, creşterea a fost de 4% faţă de anul anterior, iar anul 2020 s-a încheiat totuşi cu o scădere a profitului cu 51%. Tudor Ovidiu Cucoş (45 ani), asociatul unic al Societăţii Osiris Game SRL, a renunţat atunci la zece din cei 45 de angajaţi pe care îi avea.

Pare să fi fost alegerea corectă, pentru că anul următor, în 2021, deşi a încheiat din nou cu o scădere a profitului, cifra de vânzări a crescut cu două milioane de lei (+68% faţă de 2020), iar Osiris Game a angajat înapoi nu zece, ci 23 de oameni.

Citește și: Emil Boc și-a premiat primarii PNL din Asociația Municipiilor din România la Forumul Orașelor Verzi

2 – Hideaki SRL

Ocupantul locului al doilea în topul firmelor cu activităţi de bar şi de servire a băuturilor după cifra de afaceri din 2022 a fost Hideaki SRL, firmă înregistrată la aceeaşi adresă cu Fratelli Ristorante Iasi, din Palas.

Fratelli a simţit mai dur efectele pandemiei decât liderul clasamentului şi a înregistrat în 2020 o scădere cu 53% a cifrei de afaceri, care ajungea la puţin peste 2,1 milioane de lei. Profitul a scăzut însă cu 991% faţă de anul anterior, iar proprietarii au ieşit în pierdere cu peste 270.000 lei.

Numărul angajaţilor s-a redus, de la nouă, la şapte oameni. Creşterea din anul următor nu a fost nici ea spectaculoasă, pe vânzări (+3%), iar firma înregistra din nou pierderi.

Optimismul se vede însă în cei 12 oameni angajaţi în 2021, când era clar că nu se vor mai închide localurile din HoReCa. Aşa s-a ajuns ca anul trecut compania să înregistreze creşteri pe linie: cifra de afaceri a crescut cu 291% (6,9 milioane lei), profitul cu 198% (844.649 lei), iar numărul angajaţilor a ajuns la 25.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...