O asistentă de la Maternitatea Botoșani a denunțat constant problemele spitalului. A fost hărțuită

Data:

O asistentă de la la Maternitatea Botoșani, Lenuța Pancu, s-a străduit, fără succes, să schimbe programul asistenților de la Terapie Intensivă Nou-Născuți, despre care a mărturisit, pentru Context, că e „cumplit”, având în vedere că, spune fosta angajată, a avut ture în care trebuia să îngrijească singură și 18 copii.

Reprezentanții spitalului neagă această acuzație.

A adunat un morman de sesizări, despre care spune că, după ce le trimitea oficial, era băgată în ședințe și apostrofată. „În ședințe ești numită cu apelativul „nebuna de Pancu”(…) Mai bine nebună decât proastă. Indiferent cât ar fi”, a relatat Lenuța Pancu pentru sursa citată.

„M-a costat acest curaj”

Într-o primă scrisoare semnată de ea a reclamat faptul că un dezinfectant folosit în secția în care lucra Lenuța provoca „tuse inexplicabilă” și înroșirea ochilor în rândul bebelușilor internați în Terapie Intensivă, dar și în rândul cadrelor medicale. Șase ani mai târziu, soluția încă se regăsește pe lista dezinfectanților utilizați de Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

„M-am dus cu el în fizic la vicepreședintele Consiliului Județean și i-am zis că nu e ok, nu e bun pentru aparatură, copii – dacă eu adult, nu pot respira, ăla mic cum respiră? A spus: «Doamnă, nu mă pot băga în achiziții»”, a povestit Lenuța Pancu.

Citește și: Crima de la Gura Portiţei a fost premeditată. După ce și-a omorât soția, bărbatul s-a aruncat în mare, în şosete

Sergiu Sângerozan, medic epidemiolog, a explicat pentru Context.ro că dezinfectantul trebuia folosit prin ștergere și nu prin pulverizare. Potrivit acestuia, metoda de utilizare poate fi o posibilă cauză pentru problemele de sănătate reclamate de fosta asistentă.

Șefa secției unde a lucrat Lenuța a recunoscut că instalațiile erau stropite, dar a precizat că dezinfectantul este aprobat de Minister.

Sancționată pentru „atitudine sfidătoare”

Odată sesizată problema dezinfectanților, a intrat în colimatorul conducerii spitalului. În 2018, a fost sancționată cu avertisment scris pentru că nu purta corespunzător boneta și pentru că a avut o „atitudine sfidătoare” față de un medic. A contestat decizia și judecătorii i-au dat dreptate.

În același an, conducerea spitalului a decis să o mute la o altă secție.

Articolul integral, în Context

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook Spitalul Judetean Botosani/Ciornilă Ovidiu

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...