O controversată judecătoare a lăsat în libertate un bărbat care a spart două case

Data:

O controversată judecătoare a lăsat în libertate un bărbat care a spart două case. Magistratul Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, cunoscută în spațiul public drept „judecătoarea cu argumente pro-violator”, a lăsat în libertate un individ acuzat că, pe timpul nopții, a spart două case, de unde a furat mai multe bunuri. Totodată, unul dintre imobile a luat foc după ce bărbatul a uitat o țigară aprinsă.

În urmă cu o săptămână, Cristina Coarnă a respins propunerea de arestare preventivă a lui Ionel Iulian Dache, în vârstă de 40 de ani, care fusese reținut într-un dosar de furt calificat și distrugere din culpă instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, Dache, care are o condamnare, în primă instanță, pentru că a condus mașina sub influența băuturilor alcoolice, a fost descris de procuror, în referatul cu propunere de arestare preventivă, ca un individ pentru care „activitatea infracțională reprezintă pentru un mod de viaţă”.

Citește și Grav atentat la adresa libertății de exprimare a unui activist civic. Explicații în cazul Angi Șerban

Procuror: „Nu există nicio garanție că nu va mai comite fapte similare”

„În ciuda aptitudinilor fizice şi psihice de a desfăşura activități legale pentru a-și asigura existenţa, inculpatul alege să recurgă la comiterea de infracţiuni, ceea ce denotă o indiferență crasă faţă de valorile sociale protejate prin normele dreptului penal. La acest moment nu există nicio garanție că nu va mai comite fapte similare. Privarea de libertate a inculpatului se impune prin modalitatea de comitere a faptelor, care au provocat prejudicii considerabile persoanelor vătămate. Întreaga activitate infracțională desfăşurată de inculpat relevă o îndrăzneală infracțională reliefată de faptul că acesta acționa în timpul nopţii, prin pătrunderea în domiciliile persoanelor vătămate”, a notat procurorul in documentul citat de DEBRAILA.ro.

În ciuda probelor din dosar și a argumentelor procurorului, judecătoarea Cristina Coarnă a hotărât că bărbatul care a spart două imobile, de unde a plecat cu bunuri de peste 9.000 de lei, poate fi cercetat în libertate, dispunând controlul judiciar. Astfel, Ionel Iulian Dache a fost pus în libertate după doar 24 de ore petrecute în spatele gratiilor. Mai multe aflați din publicația DEBRAILA.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related