O echipă de studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca a câștigat locul 1 la un concurs internațional de inginerie seismică

Data:

spot_img

O echipă de studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca a câștigat locul 1 la Concursul Internațional de Inginerie Seismică – Seismic Design Competition (SDC), desfășurat în perioada 11 – 14 aprilie la San Francisco, Statele Unite ale Americii.

Seismic Design Competition este un concurs de inginerie seismică desfășurat anual în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute (EERI).

Conferința întrunește specialiști atât din domeniul ingineriei seismice, cât și din domenii conexe, care încurajează studenții să se implice, abordând practic problema seismului.

Citește și: Mieii autohtoni încep să plece la arabi

Competiția de design seismic pare la prima vedere foarte simplă: construirea machetei din lemn de balsa, să reziste la cutremurele simulate de masa seismică și gata. Dar nu e tocmai așa. Dificultatea concursului e dată în primul rând de numeroasele reguli ce trebuie respectate cu strictețe.

Continuarea în Alba24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook UTCN SDC)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related