O rețea de corupție pentru pensionări pe caz de boală scapă de închisoare

Data:

O rețea de corupție pentru pensionări pe caz de boală scapă de închisoare cu executare – un bărbat din Caracal a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a cerut şi primit bani de la două femei din Vlădila pentru pensionarea pe caz de boală a uneia dintre ele şi a soţului acesteia, şi pentru acordarea unei indemnizaţii de însoţitor pentru cealaltă. Femeile au fost şi ele condamnate la câte doi ani, respectiv doi ani şi şase luni, tot cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, A.G. era cunoscut în Caracal, dar şi pe raza localităţilor învecinate ca fiind persoana care intermedia ieşirea la pensie a altor persoane pentru cauze de natură medicală, solicitând pentru aceste servicii diferite sume de bani.

Denunţat de un „client nemulţumit”

În acest context, un bărbat, martor în dosar, pensionat din motive medicale încă din anul 2019, a fost contactat în cursul lunii noiembrie 2020 de către inculpat, în contextul în care era necesară o evaluare medicală în urma căreia exista posibilitatea de a-i fi sistată plata pensiei.

A.G. i-a cerut 2.200 lei pentru a interveni pe lângă medici din cadrul Spitalului Caracal implicaţi în evaluarea sa, să-i emită o decizie favorabilă în ceea ce priveşte pensia de invaliditate.

Citește și VIDEO Ciolacu: Îmi asum reforma sistemului bugetar. Vom reuși să evităm suspendarea fondurilor europene

Când bărbatul a aflat că a dat banii doar pentru o prelungire de un an, s-a declarat nemulţumit de „afacerea” făcută aşa că l-a denunţat pe A.G. la Poliţie.

6.000 lei pentru două pensii şi o indemnizaţie de însoţitor

De asemenea, se reţine în încheierea instanţei, în perioada iunie-august 2022, A.G. a primit suma de 6.000 lei de la inculpata A. A.M. din Vlădila, în schimbul promisiunii că va interveni şi va determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare întocmirii dosarului său medical şi pentru facilitarea încadrării sale în grad de invaliditate şi de handicap. Şi pe cale de consecinţă, va facilita obţinerea atât a unei pensii pe caz de boală cât şi a prestaţiei sociale aferente, titrează Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...