O scenă de sex cu Cillian Murphy şi Florence Pugh în filmul „Oppenheimer” a stârnit controverse în India

Data:

Cel mai recent film de succes al lui Christopher Nolan, „Oppenheimer”, a stârnit controverse în rândul aripii drepte hinduse din India, unii dintre ei solicitând boicotarea şi cerând eliminarea unei scene de sex în care personajul principal rosteşte o replică celebră din scrierile sfinte ale religiei, informează CNN.

Filmul prezintă povestea bombei atomice prin prisma creatorului acesteia, Robert Oppenheimer, iar scena în cauză îl înfăţişează pe actorul Cillian Murphy, care interpretează rolul principal, făcând sex cu Florence Pugh, care o interpretează pe iubita sa Jean Tatlock. Pugh se opreşte în timpul actului sexual şi ia un exemplar din Bhagavad Gita, una dintre cele mai sfinte scrieri ale hinduismului, şi îi cere lui Murphy să citească din ea.

Citește și Județul Botoșani rămâne fără chirurgie vasculară și toracică – singurii specialiști din județ au plecat în Spania și la Iași

„Acum am devenit Moartea, distrugătorul de lumi”, spune personajul Oppenheimer, în timp ce îşi reiau actul sexual. Scena a provocat indignare în rândul unor grupuri de dreapta, un politician din cadrul Partidului Naţionalist Hindus din India, Bharatiya Janata Party (BJP), numind filmul un „atac tulburător la adresa hinduismului” şi acuzându-l că face „parte dintr-o conspiraţie mai mare a forţelor anti-hinduse”.

Într-o declaraţie făcută sâmbătă, comisarul indian pentru informaţii, Uday Mahurkar, a declarat că scena a fost „un atac direct asupra convingerilor religioase ale unui miliard de hinduşi toleranţi”, comparând-o cu „un război împotriva comunităţii hinduse”.

Filmul a fost primit bine în majoritatea Indiei, care a efectuat primul său test nuclear în 1974, criticii acordându-i recenzii entuziaste, iar oamenii s-au înghesuit la cinematografe pentru a-l viziona. (Ziarul de Iași)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...