Tânără născută în SUA și crescută în Austria a ales să studieze la Universitatea din Oradea

Data:

Tânără născută în SUA și crescută în Austria a ales să studieze la Universitatea din Oradea. Dominique Faina este fiica unor emigranți români.

Studentă în anul II la Facultatea de Litere, specializarea germană-engleză, Dominique Faina s-a născut în anul 2001 în Florida, fiind copilul unei familii de români care plecaseră din țară, după cum se arată într-un comunicat de presă al Universității din Oradea.

Doi ani mai târziu, părinții ei s-au mutat în Austria. Dominique a absolvit liceul în Krems, un superb oraș situat pe cursul Dunării, nu departe de Viena. La 21 de ani, tânăra a decis să se mute în țara natală a părinților ei.

Citește și: Ce așteptări aveți de la PRESShub? Haideți să ne cunoaștem mai bine

Tânără născută în SUA. Este și studentă, și profesoară

Dominique spune că a luat decizia de a urma cursurile Facultății de Litere a Universității din Oradea fiindcă se simțea „atrasă de limba vorbită de părinți”. Indiferent că se aflau în SUA sau în Austria, în casa familiei Faina se vorbea românește.

„Eu cred că, prin asta, ne-au făcut un bine, nouă copiilor. Părinții ne dădeau cărți în limba română și mergeam la biserica românească”.

Dominique Faina

În vacanțele copilăriei, fata și-a vizitat deseori bunicii din Sălaj și a început să iubească România: „Așa am prins foarte mare drag de România. Aici oamenii sunt foarte deschiși și prietenoși”.

Cu o mătușă în Oradea, Dominique a optat pentru Universitatea din orașul de pe Crișul Repede și spune că nu regretă deloc.

„Aici profesorii te încurajează dacă văd că îți dorești să înveți și ai potențial. De când sunt aici mi s-au deschis multe oportunități”, spune tânăra. În paralel cu studiile universitare, ea lucrează pentru o firmă din Germania și este profesoară suplinitoare de limba germană la un colegiu orădean.

Continuarea în Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ce așteptări aveți de la PRESShub? Haideți să ne cunoaștem mai bine

(Sursa foto: Universitatea din Oradea)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...