O timișoreancă și-a declarat la Fisc veniturile din videochat: peste 120 de mii de lei. Fiscul a vrut mai mult

Data:

În 2021, o tânără din Timişoara a obţinut venituri de 1,2 milioane de lei din videochat. Ea a încercat să procedeze în mod legal şi să-şi plătească impozitul pe venit, contribuţia la sănătate şi la pensie. A depus în 2022 formularul cunoscut (D212 – Declaraţia unică) şi a efectuat plata în valoare totală de 129.600 lei către buget. 

A stat liniștită, știind că totul este în regulă. Se pare că nu era. În 2023, inspectorii ANAF au început să se uite peste ce-a declarat și virat și au constatat că ar fi trebuit să plătească și TVA, deoarece depășise plafonul de 300.000 de lei. Într-un fel, inspectorii „se simțeau prost” știind că trebuie să o informeze că trebuie să mai plătească bani.

Citește și 10 șefi la 38 de angajați. Fondul Român de Contragarantare sau cum să iei salariu fără să faci nimic

Trebuia să se înregistreze în scop de TVA. Inspectorii considerau că ar fi fost mai bine să fie premiată pentru că și-a declarat veniturile.

Mai multe, în Hotnews.ro.

Foto: Andrey Popov / Dreamstime.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.