Ce salarii au judecătorii de la CCR. Președintele a cumulat pensia specială cu salariul: peste 800.000 lei

Data:

Curtea Constituțională a României (CCR) este cunoscută pentru salariile uriașe pe care le primesc judecătorii. Potrivit declarațiilor de avere, veniturile unor judecători au crescut în 2022. Președintele CCR a ajuns, cumulat salariul cu pensia specială, la venituri de peste 800.000 lei pe an.

Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României (CCR), a încasat anul trecut un salariu de 374.725, în creștere față de 2021, când a încasat 302.489 lei anual.

Citește și Legea care condamnă „revenge porn”, adoptată de Parlament. Pedepse de până la 3 ani de închisoare

În 2022, Marian Enache a încasat venituri și din pensii de 438.965/anual, precum și 55.536 lei anual din indemnizație limitată de vârstă de la Camera Deputaților. Și aceste surse de venit au crescut în 2022 față de acum doi ani.

În 2021, Marian Enache a încasat venituri și din pensii de 452.856 lei/anual, precum și 16.156 lei anual din indemnizație limitată de vârstă de la Camera Deputaților. La salariu se adaugă și activele financiare din contul curent în valoare de 326.000 euro. Acesta a mai încasat în 2022 de la editura CH Beck, pentru drepturi de autor și drepturi conexe 1.260 lei.

De asemenea, Marian Enache deține, potrivit declarației de avere, 6 terenuri, dintre care trei agricole, iar restul intravilan.

Mai multe, în Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.
1 COMENTARIU
  1. Vă rog frumos, puteți să-mi spuneți unde locuiește președinte CCR ,al României ,?? .sau cum pot să iau legătura cu dumnealui,,( are audiențe ?), vreau să-l întreb în afară de salariu exorbitant care îl are ,,de ce mai încasează 4440 lei pentru spor de toxicitate ,,?? Și dacă nu i se pare acestă sumă nesimțită ,,mulțumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...