O treime din bugetul local al Iașului va fi cheltuit pentru sistemul de termoficare

Data:

Cheltuielile pentru funcţionarea sistemului de termoficare vor lăsa o „rană” adâncă în bugetul Iaşului din acest an. Plăţile făcute de Primărie sunt estimate la cel puţin o treime din bugetul general şi circa jumătate din veniturile proprii ale instituţiei. Pentru perioada ianuarie – decembrie 2022, cheltuielile cu agentul termic ar urma să depăşească 715 milioane lei.

Suma este imensă: de peste cinci ori mai mare decât investiţiile proprii ale Primăriei şi este inclusiv mai mare faţă de întregul buget de dezvoltare al Iaşului, care cuprinde şi investiţiile majore cu fonduri europene.

În primele nouă luni, cheltuielile cu sistemul de termoficare au fost mai mari faţă de încasări, dar perioada cea mai dificilă abia acum începe, în octombrie: odată cu achiziţia cărbunelui, plăţile vor creşte semnificativ, iar Primăria îşi pune speranţele pentru echilibrarea balanţei financiare în încasările din vânzarea de energie electrică şi sprijin guvernamental.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: PODCAST | Vechea Cortină de Fier a determinat și ratele de vaccinare anti-COVID

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...