Parcarea Gării din Iași, închisă călătorilor. Au acces doar angajații CFR

Data:

Parcarea de lângă Gara Mare din Iași este inaccesibilă călătorilor care ar vrea să vină cu mașina. Există peste 60 de locuri doar în secțiunea care anterior putea fi folosită cu ora și încă 125 în spațiile folosite exclusiv de angajații CFR – în fața Regionalei și a Restaurantului McDonald’s – în total, 185.

Astfel, un oraș mare, cu circa 400.000 de locuitori, este lipsit de un serviciu elementar: o parcare în dreptul unei porți importante de ieșire/intrare în urbe. „Am vândut și abonamente către locatarii blocurilor din apropiere”, spun funcționarii din birouri, căutând o scuză pentru situația actuală. De fapt, sunt închiriate doar 20 de locuri în acest fel dintre cele 60 disponibile „pentru public”. De vină, spun aceiași funcționari, este defectarea echipamentelor de taxare și a barierelor. De peste o lună, nu mai există semnal între ele, dar nu s-a grăbit nimeni să le repare. Situația a fost la fel și în 2021, când, timp de câteva luni, aceste echipamente iar nu au funcționat.

Singurul mod în care clienții CFR pot veni la Gara Mare este, de mai mult de o lună, cu tramvaiul sau cu taxiul. Dacă ar vrea să ajungă cu mașina și s-o lase aici cât timp sunt plecați, nu ar putea. La fel este și pentru cei care-și conduc rudele la Gară: despărțirea se face rapid, în claxoanele celor din spate; nu au unde să-și lase mașinile măcar o oră.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Vasile Dîncu, după ce a supărat SUA, Ucraina și pe Iohannis: E o montură useristă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...