Patru autori, în selecţia finală pentru Goncourt, cel mai prestigios premiu literar francez

Data:

În Franţa lumea literară este în plină febrilitate pe fondul anunţării principalelor premii anuale. Săptămîna viitoare, mai precis pe 3 noiembrie, urmează să fie anunţat cel mai important dintre ele, Goncourt.

Patru autori figurează în selecţia finală pentru Goncourt.

Christine Angot, editată de Flammarion, reprezintă cea mai mare surpriză, cu romanul său Le Voyage dans l’Est (Călătorie în Est), carte despre incestul suferit chiar de ea în copilărie. Surpriza vine din faptul că scriitoarea este deja laureata premiului Médicis. Dar se întîmplă uneori în Franţa ca aceeaşi carte să fie recompensată cu mai multe premii importante.

Citiți articolul integral pe Rfi.ro

Citiți și

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara va avea loc în format fizic. Hervé Le Tellier, laureatul Premiului Goncourt ediția 2020, pe lista invitaților

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.