Percheziții ale Parchetului European în mai multe zone ale țării, inclusiv la instituții publice. Fraudă de 1,6 milioane de euro

Data:

Percheziții ale Parchetului European în mai multe zone ale țării, inclusiv la instituții publice. Fraudă de 1,6 milioane de euro. Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca și Iași a efectuat, joi, percheziții în 17 locații, inclusiv în instituții publice, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,6 milioane de euro în legătură cu fonduri europene și naționale destinate promovării ocupării forței de muncă, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor funcționari publici și în șase instituții publice, dintre care patru situate în județul Bacău și două în județul Neamț. 11 persoane vor fi aduse la sediul EPPO din Iași pentru a fi interogate.

Potrivit Parchetului European, funcționarii publici sunt bănuiți că au sprijinit un grup infracțional organizat care face obiectul unei anchete, acceptând depunerea de documente falsificate, eliberând documente false și coordonând pregătirea formală a dosarelor, pentru a justifica plăți din fonduri europene. Percheziții au mai fost făcute la începutul acestui an, în 15 februarie 2023.

Citește și: A stat 4 luni cu piciorul rupt, într-un centru. Procurorii au închis dosarul. Acum are mâna ruptă

Potrivit anchetei, grupul de crimă organizată a înființat șapte societăți fictive, în scopul de a obține în mod fraudulos subvenții naționale și ale UE, menite să ajute șomerii să își îmbunătățească competențele și perspectivele de angajare. Potrivit anchetatorilor, suspecții au angajat 197 de persoane sub pretexte false, fraudând astfel bugetul UE și bugetul național cu o sumă totală de 1,67 milioane de euro (85% aparținând bugetului Uniunii Europene și 15% bugetului național al României).

Perchezițiile domiciliare au mobilizat zeci de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, precum și de la Brigada de Operațiuni Speciale și Jandarmeria Română – Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

EPPO este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Citește și: Statul este prezent în 219 consilii de administrație. Venitul mediu al unui membru: 10.000 de lei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: European Public Prosecutor’s Office – EPPO / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...