Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bacău. Sunt vizate contracte de achiziţii publice

Data:

Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bacău efectuate marți de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău, într-un dosar penal care vizează contracte de achiziţii publice, informează Agerpres.

Faptele ar fi fost săvârşite în perioada 2022-2023 de către funcţionari publici din cadrul unor instituţii publice de pe raza municipiului Bacău, potrivit DNA.

„În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate pe raza municipiului Bacău, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, precizează un comunicat de presă al DNA Bacău.

Percheziţiile pe care procurorii anticorupţie le efectuează marţi ar viza sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din subordinea Primăriei Bacău şi un cămin de bătrâni administrat de DAS, au precizat, pentru Agerpres, surse din cadrul anchetei.

Totodată, procurorii au solicitat Primăriei Bacău, printr-un email, mai multe clarificări în cadrul dosarului penal ce vizează contracte de achiziţie publică.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău.

Citește și: După 200 de ani. Un medic stabilit în Germania restaurează casa familiei și o redă orașului

Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bacău

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2022-2023, de către funcționari publici din cadrul unor instituții publice de pe raza municipiului Bacău, în contextul încheierii unor contracte de achiziții publice.

În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în șase locații situate pe raza municipiului Bacău, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Direcția Națională Anticorupție / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Încă un bărbat reținut pentru trafic de droguri, după un flagrant la festivalul desfășurat la Mamaia VIDEO

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună...

De ce a fost condamnat la închisoare afaceristul Cătălin Hideg, patronul Sanimed. Motivarea instanței

Cătălin Robertino Hideg, patronul Sanimed International, a fost condamnat...

Clotilde Armand spune că aleșii locali PSD-PNL au încălcat legea atunci când au votat bugetul Sectorului 1

Prefectul Capitalei, Mugur- Mihai Toader, a constatat că aleșii...

Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Klaus Iohannis se află într-o vizită de lucru la...