Peste 525 de milioane de euro vor ajunge în județul Hunedoara

Data:

ADR Vest a devenit Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă în Regiunea Vest. Peste 525 de milioane de euro vor ajunge în județul Hunedoara.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au încheiat un acord de delegare a atribuțiilor din cadrul Programului Tranziție Justă. Conform acestuia, ADR Vest va prelua rolul de Organism Intermediar pentru „Prioritatea 2 a programului – Județul Hunedoara”.

Citește și: Mii de vehicule depistate în pericol iminent de accident. Peste 12 000 de certificate de înmatriculare retrase și 260 de ITP-uri anulate, în urma verificărilor mixte ale RAR şi Poliţiei Rutiere

Programul are un buget total de 2,5 miliarde de euro, iar județului Hunedoara îi vor reveni peste 525 milioane de euro. Din această sumă, 446 milioane de euro reprezintă alocarea din partea Uniunii Europene prin Fondul pentru Tranziție Justă, iar 78,8 milioane e contribuția națională.
Celelalte județe care beneficiază de alocare financiară prin Programul Tranziție Justă sunt:
Gorj, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. În cele șase județe se preconizează că, până la finalul programului, vor fi create peste 11.000 de locuri de muncă.

Continuarea în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...