Peste 70 de organizații studențești au protestat împotriva noii Legi a Educației: „Nu vrem rectori pe vecie. Fără plagiat!”

Data:

Zeci de studenți au protestat în Piața Operei din Timișoara împotriva noii Legi a Educației. Tinerii, reprezentând 70 din cele peste 100 de organizații ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), au organizat forumul anual cu focus pe noua lege.

Studenții au exprimat cu scandări și pancarte improvizate câteva dintre nemulțumirile lor privind proiectul de lege care, spun ei, instituie impunitatea pentru cei care încalcă integritatea academică și dă puteri prea mari rectorilor.

„Șase, vin studenții!”, au scandat grupurile în marș dinspre Biblioteca Politehnicii spre centru. „Activ la plagiat/Pasiv la doctorat”, scrie pe o pânză de mari dimensiuni, iar pe un carton de ambalaj întrebarea inscripționată cu carioca „Când plagiați și legi bune?”.

„Viitor conducător/Cu plagiat la purtător”, „Vă rugăm să ne scuzați/Că nu suntem deputați”, „Am ajuns la o concluzie/Educația-i o iluzie” se poate citi pe alte pancarte. Ele sintetizează în felul lor câteva din cele 273 de amendamente transmise de ANOSR Ministerului Educației.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: VIDEO Mii de oameni la Festivalul Inimo, eveniment caritabil care ajută peste 10.000 de copii să meargă la şcoală

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / ANOSR)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...